DOMOVINSKI RAT

Nijemac Peter bio je ranjen u borbama za Širince

Tomislav Šulj
08.02.2021.
u 12:34

Borbe za Širince bile su iznimno teške, i donijele su nemale gubitke i ranjavanja hrvatskoj strani.

Nijemac Peter, pripadnik 121. novogradiške brigade HV-a, snimljen nakon što su početkom siječnja 1992. napokon oslobođeni Širinci, u sklopu oslobodilačke operacije "Orkan 91". Peter se fotografirao u blatu, pored tenka koji je osiguravao učvrščivanje obrane tog područja od mogućeg protunapada.

Borbe za Širince bile su iznimno teške, i donijele su nemale gubitke i ranjavanja hrvatskoj strani. Na žalost, i Nijemac Peter bio je ranjen u borbama za Širince. Nastradao je od odskočne mine PROM 1, i zapravo je imao mnogo sreće što nije ostao trajni invalid. Naravno, Peter se nastavio boriti za slobodu Hrvatske kao pripadnik HV-a i HVO-a, a danas živi u Hrvatskoj i priča naš jezik mnogo bolje od mnogih koji su ovdje rođeni. Hvala mu!

Foto: Tomislav Šulj

Izvor: FB javna grupa Zahvala stranim dragovoljcima Domovinskog rata

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije