DOMOVINSKI RAT

Otkrivanje spomen obilježja hrvatskom vitezu Miri Barešiću

Miro Barešić
Foto: Marino Barešić
1/2
26.07.2016.
u 13:12

Spomenik je rad akademskog kipara Ivana Kujundžića koji je spomen-obilježja zamislio pod nazivom „Pogled na Domovinu“.

Uspješno je završena izgradnja spomen-obilježja „Hrvatski vitez Miro Barešić“ u Dragama. Izgradnja spomenika financirana je donacijama svih ljudi koji su poštivali lik i djelo hrvatskog revolucionara, borca za slobodu i poginulog branitelja Mira Barešića, a isto tako i donacijama javnih poduzeća, gradova,županija, općina, …

Spomenik je rad akademskog kipara Ivana Kujundžića koji je spomen-obilježja zamislio pod nazivom „Pogled na Domovinu“.

Foto: Marino Barešić

Spomen-obilježje se sastoji od od kipa visokog 2,20 m sa likom samog Mira, sa stupovima u pozadini koji simboliziraju još 3 Mirova suborca koji su poginuli na istom području, a to su Milan Pandžić, Frane Bokanović i Zdeslav Turić.

Velika svečanost otvorenja spomenika bit će na 25. godišnjicu pogiblje Mira Barešića i njegovih suboraca, 31. srpnja 2016. godine u Dragama (kraj Pakoštana) koju će uveličati brojna poznata glazbena imena, KUD-ovi, posebni gosti,…

Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u izgradnji ovog spomenika kako se Mirova žrtva nikad nebi zaboravila.

Vidimo se u Draga 31. srpnja i pozdrav svima Mirovom rečenicom „Sve za Hrvatsku, Hrvatsku nizašto!“

Komentara 1

Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
14:29 26.07.2016.

Velika hvala za obavijest, bit će mi zadovoljstvo doć sa obitelji. Svake godine posjetim spomenik u Miranjima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije