PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Redom hrvatskog pletera odlikovan američki pričuvni časnik

Časnik
morh.hr
28.11.2014.
u 17:44

U to vrijeme, od 2006. do 2013. godine, u Zapovjedništvu američkih mornaričkih snaga u Europi, kapetan Kutleša sudjelovanjem u radu američkog Veleposlanstva u Zagrebu, Ureda vojnog izaslanika te Ureda za obrambenu suradnju u Zagrebu, kao i radom u svojoj matičnoj pričuvnoj bazi u SAD-u doprinio je razvoju bilateralne obrambene i vojne suradnje...

Odlikovanjem Red hrvatskog pletera odlikovan je pričuvni časnik Ratne mornarice SAD-a, kapetan fregate Jure Kutleša, a odlikovanje mu je uručila generalna konzulica Republike Hrvatske u Chicagu Jelena Grčić Polić, u petak, 21. studenog 2014. godine.

Kapetanu Kutleši odličje je dodijeljeno za osobiti doprinos razvitku i ugledu Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH te razvoju bilateralnih odnosa SAD-a i RH tijekom obnašanja dužnosti pričuvnog stožernog časnika u Zapovjedništvu američkih mornaričkih snaga u Europi, a povodom prestanka njegove dužnosti.

U to vrijeme, od 2006. do 2013. godine, u Zapovjedništvu američkih mornaričkih snaga u Europi, kapetan Kutleša sudjelovanjem u radu američkog Veleposlanstva u Zagrebu, Ureda vojnog izaslanika te Ureda za obrambenu suradnju u Zagrebu, kao i radom u svojoj matičnoj pričuvnoj bazi u SAD-u doprinio je razvoju bilateralne obrambene i vojne suradnje fokusirajući je na razvoj hrvatskih obrambenih sposobnosti, te na obučavanje i opremanje Oružanih snaga RH za dostizanje standarda spremnosti, kompatibilnosti i interoperabilnosti. Kapetan Kutleša je također aktivno sudjelovao i u bilateralnim aktivnostima HRM-a i američkih mornaričkih snaga.

Kapetan fregate Jure Kutleša porijeklom je iz Tomislavgrada, a rođen je u Chicagu, gdje je u okviru hrvatsko-američke zajednice angažiran na očuvanju hrvatskog jezika i hrvatske tradicijske kulture.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije