AKTUALNO

Završio natječaj MUP-a za odabir zrakoplov za nadzor mora

Avioni
sasaero.net
01.07.2015.
u 18:50

Iz hrvatskog proračuna za ovaj projekt izdvojit će se 45 600 000,00 kn bez PDV-a dok će veći dio biti financiran sredstvima iz fondova EU.

"Airborne Tech GmbH" iz Austrije pobjednik je natječaja za odabir zrakoplova za nadzor mora, doznaje Defender.hr. Vrijednost aviona je oko 13.3 milijuna EUR. Ukupno je stiglo pet ponuda od kojih su četiri bile valjane. Tako su ponude predale tvrtke Aerodata AG, Saab, Airborne Technologies GmbH i Beechcraft Berlin Aviation GmBH. Cijenovne ponude su se kretale od oko 13 milijuna EUR pa do 25 milijuna EUR, ovisno o tome da li je avion novi ili rabljeni, koja vrsta opreme i senzora se nudi i tako dalje.

Iz hrvatskog proračuna za ovaj projekt izdvojit će se 45 600 000,00 kn bez PDV-a dok će veći dio biti financiran sredstvima iz fondova EU. S obzirom kako EU ne financira nabavu vojnih sredstava i opreme za zemlje članice, tako ni MORH nije mogao dobiti ovaj avion pod svoje okrilje već će on završiti u MUP-u. 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar d-ano
d-ano
18:15 05.07.2015.

nadziranje dronovima (bespilotnim letjelicama) bilo bi veoma prakticno a sluzilo bi i razvoju toga sektora u hrvatskoj privredi,,

JO
John13
12:05 02.07.2015.

VL: A da se urednik malo potrudi i da se pokaze slika tog aviona, a ne ova koja je u clanku, a veze sa clankom nema? Ima slicica na netu, nije ju tesko u clanak uvrsiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije