AKTUALNO

Carpenter upozorava: "Putin može 'pregaziti' postrojbe NATO saveza u samo 60 sati!"

Foto: Wikimedia CC
Rusija
Foto: REUTERS/Kacper Pempel
Anakonda
Foto: REUTERS/Kacper Pempel
Anakonda
Foto: REUTERS/Kacper Pempel
Anakonda
10.06.2016.
u 14:24
Kada je senator Cory Gardner pitao Carpentera što misli o izvješću RAND-a, Carpenter je potvrdno izjavio da je istinita tvrdnja da NATO savez nije spreman.
Pogledaj originalni članak

Visoki službenik američkog Ministarstva obrane izjavio je da postrojbe NATO saveza nisu uopće spremne za mogući sukob s Rusijom u europskom "buretu baruta", piše DailyMail.

Foto: REUTERS/Kacper Pempel

FOTO: Padobranci NATO saveza tijekom vježbe ANAKONDA-16

Michael Carpenter, zamjenik tajnika američkog Ministarstva obrane za Rusiju, Ukrajinu i Euroaziju, održao je govor ispred Senatskog vijeća za vanjske odnose o trenutnom stanju postrojaba NATO saveza u istočnoj Europi gdje napetosti rastu dok Rusija pojačava svoju vojnu prisutnost u regiji. Prije četiri mjeseca, nevladina organizacija RAND objavila je izvješće u kojem se nagađa da bi ruskoj vojsci trebalo samo 60 sati da "pregazi" postrojbe NATO saveza na Baltiku.

Foto: REUTERS/Kacper Pempel

Kada je senator Cory Gardner pitao Carpentera što misli o izvješću RAND-a, Carpenter je potvrdno izjavio da je istinita tvrdnja da NATO savez nije spreman. Međutim, Carpenter je izjavio da SAD može pomoći osnažiti vojnu priustnost NATO saveza u regiji. "Uvjeren sam da ćemo do kraja 2017. godine, kada budemo imali još jednu oklopljenu brigadu, imati snažno 'lijevo krilo' NATO saveza", dodao je Carpenter.

>>Putin poslao vojsku na ukrajinsku granicu zbog vojne vježbe NATO-saveza u Poljskoj – "Anakonda 16"

>>Poljak poginuo u sudaru s vozilom američke vojske

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 40

Avatar Pinokio
Pinokio
14:55 10.06.2016.

Ajmo dati jos love za naoruzanje a manje za potrebe ljudi. Ocigledno je iz ovakvih izjava da se treba.

MA
MarkoKosmicki
17:49 10.06.2016.

i JNA je bila velesila,bilo je 60 naprama 1 ali su dobili po kljunu ratove dobiva pjesadija i protu tenkovske jedinice....

PA
Pape5
00:53 11.06.2016.

Ako je ovo istina, a ima sve atribute da bude tako, onda je ovo tako vruća šamarčina bahatim i samodopadnim zapadnjacima, da se sve puši iz oba uha.