Naslovnica

Carpenter upozorava: "Putin može 'pregaziti' postrojbe NATO saveza u samo 60 sati!"

Kada je senator Cory Gardner pitao Carpentera što misli o izvješću RAND-a, Carpenter je potvrdno izjavio da je istinita tvrdnja da NATO savez nije spreman.
10. lipnja 2016. u 14:24 40 komentara 16197 prikaza
Rusija
Foto: Wikimedia CC
Pogledajte galeriju 1/4

Visoki službenik američkog Ministarstva obrane izjavio je da postrojbe NATO saveza nisu uopće spremne za mogući sukob s Rusijom u europskom "buretu baruta", piše DailyMail.

Anakonda | Autor : REUTERS/Kacper Pempel Foto: REUTERS/Kacper Pempel

FOTO: Padobranci NATO saveza tijekom vježbe ANAKONDA-16

Michael Carpenter, zamjenik tajnika američkog Ministarstva obrane za Rusiju, Ukrajinu i Euroaziju, održao je govor ispred Senatskog vijeća za vanjske odnose o trenutnom stanju postrojaba NATO saveza u istočnoj Europi gdje napetosti rastu dok Rusija pojačava svoju vojnu prisutnost u regiji. Prije četiri mjeseca, nevladina organizacija RAND objavila je izvješće u kojem se nagađa da bi ruskoj vojsci trebalo samo 60 sati da "pregazi" postrojbe NATO saveza na Baltiku.

Anakonda | Autor : REUTERS/Kacper Pempel Foto: REUTERS/Kacper Pempel

Kada je senator Cory Gardner pitao Carpentera što misli o izvješću RAND-a, Carpenter je potvrdno izjavio da je istinita tvrdnja da NATO savez nije spreman. Međutim, Carpenter je izjavio da SAD može pomoći osnažiti vojnu priustnost NATO saveza u regiji. "Uvjeren sam da ćemo do kraja 2017. godine, kada budemo imali još jednu oklopljenu brigadu, imati snažno 'lijevo krilo' NATO saveza", dodao je Carpenter.

>>Putin poslao vojsku na ukrajinsku granicu zbog vojne vježbe NATO-saveza u Poljskoj – "Anakonda 16"

>>Poljak poginuo u sudaru s vozilom američke vojske

 • Avatar Pinokio
  Pinokio:

  Ajmo dati jos love za naoruzanje a manje za potrebe ljudi. Ocigledno je iz ovakvih izjava da se treba.

 • MarkoKosmicki:

  i JNA je bila velesila,bilo je 60 naprama 1 ali su dobili po kljunu ratove dobiva pjesadija i protu tenkovske jedinice....

 • Pape5:

  Ako je ovo istina, a ima sve atribute da bude tako, onda je ovo tako vruća šamarčina bahatim i samodopadnim zapadnjacima, da se sve puši iz oba uha.