AKTUALNO

Erdogan: "Turska je vojska spremna krenuti prema Raqqi"

Foto: Kayhan Ozer/Presidential Palace/Handout
Erdogan: "Turska je vojska spremna krenuti prema Raqqi"
28.02.2017.
u 12:35
Turski je predsjednik nastavio te izjavio kako je razgovarao o situaciji u Al-Babu te napretku operacije Štit Eufrata sa šefom glavnog stožera, generalom Hulusi Akarom.
Pogledaj originalni članak

"Turska će možda pokrenuti operaciju kako bi se oslobodila Raqqa, ali samo ako se postigne sporazum s Rusijom i međunarodnom koalicijom", izjavio je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u utorak prije nego što je krenuo prema Pakistanu, piše Tass.

"Uskoro ćemo završiti razgovore o operaciji Al-Bab. Nakon toga, iduća je na redu Raqqa, naravno ako dođe do razumijevanja s Rusijom, međunarodnom koalicijom te Sjedinjenim Američkim Državama. U tom ćemo se slučaju fokusirati na Raqqu i Manbij", dodao je.

Erdogan je također izjavio da su u sadašnjoj situaciji Turskoj najvažniji pregovori s Rusijom koja je bliska Turskoj, ali i strateškim saveznicima kao što je međunarodna koalicija te Sjedinjene Američke Države. Dodao je kako je suradnja s navedenim zemljama u Siriji ključna za Tursku.

Turski je predsjednik nastavio te izjavio kako je razgovarao o situaciji u Al-Babu te napretku operacije Štit Eufrata sa šefom glavnog stožera, generalom Hulusi Akarom. "Glavni predmet razgovora je bio zaključak operacije u Al-Babu. Također smo razmijenili poglede na naše saveznike SAD i Rusiju. "Činjenica da je operacija Al-Bab uskoro gotova ne mijenja činjenicu da posao u Siriji nije završen", dodao je Erdogan.

Također je naglasio da Turska ne želi ostati u Siriji nakon što završi operacija Štit Eufrata.

>>Ruska "prijateljska vatra" ubila tri turska vojnika

>>Rusi zauzeli Erzurum

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.