AKTUALNO

Erdogan: "Turska je vojska spremna krenuti prema Raqqi"

Erdogan
Foto: Kayhan Ozer/Presidential Palace/Handout
28.02.2017.
u 12:35

Turski je predsjednik nastavio te izjavio kako je razgovarao o situaciji u Al-Babu te napretku operacije Štit Eufrata sa šefom glavnog stožera, generalom Hulusi Akarom.

"Turska će možda pokrenuti operaciju kako bi se oslobodila Raqqa, ali samo ako se postigne sporazum s Rusijom i međunarodnom koalicijom", izjavio je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u utorak prije nego što je krenuo prema Pakistanu, piše Tass.

"Uskoro ćemo završiti razgovore o operaciji Al-Bab. Nakon toga, iduća je na redu Raqqa, naravno ako dođe do razumijevanja s Rusijom, međunarodnom koalicijom te Sjedinjenim Američkim Državama. U tom ćemo se slučaju fokusirati na Raqqu i Manbij", dodao je.

Erdogan je također izjavio da su u sadašnjoj situaciji Turskoj najvažniji pregovori s Rusijom koja je bliska Turskoj, ali i strateškim saveznicima kao što je međunarodna koalicija te Sjedinjene Američke Države. Dodao je kako je suradnja s navedenim zemljama u Siriji ključna za Tursku.

Turski je predsjednik nastavio te izjavio kako je razgovarao o situaciji u Al-Babu te napretku operacije Štit Eufrata sa šefom glavnog stožera, generalom Hulusi Akarom. "Glavni predmet razgovora je bio zaključak operacije u Al-Babu. Također smo razmijenili poglede na naše saveznike SAD i Rusiju. "Činjenica da je operacija Al-Bab uskoro gotova ne mijenja činjenicu da posao u Siriji nije završen", dodao je Erdogan.

Također je naglasio da Turska ne želi ostati u Siriji nakon što završi operacija Štit Eufrata.

>>Ruska "prijateljska vatra" ubila tri turska vojnika

>>Rusi zauzeli Erzurum

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije