AKTUALNO

Iran pokušao lansirati raketu iz morskih dubina

Foto: Wikimedia CC
Iran pokušao lansirati raketu iz morskih dubina
05.05.2017.
u 11:58
Iranska podmornica klase "Yono" izvela je lansiranje. Sjeverna Koreja i Iran su jedine države koje koriste takvu vrste podmornice.
Pogledaj originalni članak

Iran je u utorak pokušao lansirati krstareću raketu s podmornice u Hormuškom tjesnacu, ali je test propao, izjavila su dva američka visoka dužnosnika za Fox News.

Iranska podmornica klase "Yono" izvela je lansiranje. Sjeverna Koreja i Iran su jedine države koje koriste takvu vrste podmornice. U veljači je Iran tvrdio kako je uspješno lansirao raketu s podmornice. Još nije jasno je li Iran u utorak prvi puta lansirao raketu iz morskih dubina.

Naslovna fotografija uprizoruje lansiranje rakete s podmornice klase "Ohio".

U travnju su američki razarači ispalili hitac upozorenja nakon što je plovilo Iranske revolucionarne garde stiglo na 1000 metara od američkog broda USS Mahan.

USS Mahan je pokušao kontaktirati iransko plovilo te je poslao poruke upozorenja. Također je uputio međunarodno priznati signal opasnosti od 5 kratkih upozorenja sirenom te je ispalio signalnu raketu kako bi zaustavio približavanje broda.

Iranski visoki dužnosnici objavili su prošlog mjeseca da se proračun za obranu povećao za 145 posto pod predsjednikom Hassanom Rouhanijem te da iranska vojska "brzim korakom" napreduje u tehnologiji, napisao je BBC.

Iranska službena medijska agencija IRNA također je objavila kako je Iran postao samodovoljna zemlja što se tiče proizvodnje plina.

Sjeverna Koreja je također 2015. godine izvela uspješan test balističke raketa s podmornice i to prvi puta.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.