AKTUALNO

Sjeverna Koreja gradila tajne tunele kako bi napala Južnu Koreju

Foto: Youtube Screenshot
Sjeverna Koreja gradila tajne tunele kako bi napala Južnu Koreju
08.12.2016.
u 09:03
Stražar Južne Koreje u intervju za Daily Star Online izjavio je da bi Pjongjang mogao graditi dodatne tunele kako bi skrenuo pozornost s ovih tajnih prolaza.
Pogledaj originalni članak

Vojni stražari Južne Koreje pronašli su najmanje 84 tajna tunela koji su dovoljno široki da može proći 30 000 specijalaca, željeznica te su pronađene komore za spavanje vojnika, piše Express.

Stražar Južne Koreje u intervju za Daily Star Online izjavio je da bi Pjongjang mogao graditi dodatne tunele kako bi skrenuo pozornost s ovih tajnih prolaza. Dodao je: "Zamislite poslati 30 000 naoružanih vojnika na put od 44 - 50 kilometara; morali bi pješačiti". "Iako Pjongjang nije prihvatio krivnju za ove tunele, velik broj dokaza potvrđuje da su ih baš oni izgradili", naglasio je.

Prvi veliki tunel dužine 3.5 kilometra je otkriven 1974. godine. Međutim, četiri godine kasnije, otkrivena su dva dodatna tunela, dovoljno široka da vojnici mogu marširati u četiri kolone. Sjeverna je Koreja također postavljala ugljen u tunel kako bi izgledalo da je to napušteni rudnik ugljena, međutim sastav tla i terena je isključivo od granita. Stražar je dodao da su tuneli ojačani betonom ali su itekako neučinkoviti.

"Ovo je moje osobno mišljenje, ali nikad se ne zna", dodao je. Prema portalu Star, posljednji tunel pronađen je 1990. godine te je bio na strani Sjeverne Koreje. Izvori vjeruju da se tuneli mogu pronaći duž cjelokupne granice od 250 kilometara.

>>Sjeverna Koreja poslala milijun pamfleta na Južnu Koreju!

>>Kineski predsjednik želi modernizirati najveću vojsku svijeta

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.