Strah od legende: Nije lijepo o kolegi Titu govoriti da je diktator!

Komentari 61

ZA
zampioivo
15:05 23.03.2015.

Koji zločinački um samo može megaubojicu slaviti, dozvolite nam slaviti njegoive kolege Staljina, Hitlera i ostale njegove kolege koji su odgovorni kao i on za preko milijun ubojenih ljudi. Monstruozan je ovaj uragak ma tko ga napisao a sirota ovaa potpisala. Koje je njegovo djelo nego zločinačka tvorevina kloja je Hrvate koštala pola milijuna ljudi. Slavite malo HITLERA jer su isti jedina razlika što Hitler ipak nije masovno ubijao Njemce kao ovaj ubojica Hrvate.

VL
TA
Tannhauser
14:24 23.03.2015.

Želi li se netko kladiti? Ja mislim da autorica ovog članka ne pripada nijednoj vjeroispovijesti, dapače da joj je kršćanski nauk potpuno stran. Da nešto zna o tome ne bi pisala ovakve gluposti. Daklem moj polog 100 kn.

VL
TE
Televizor
13:20 23.03.2015.

Jel se ova najela ludih gljiva? Nije lijepo reći istinu? Onda valjda ni HItler nije zločinac jer to nije lijepo reći. Tuka i pol! Prvo sam mislio da je ovo neuspjeli sarkazam kad ono, ova smrtno ozbiljna.

VL
MK
marcel.kocan
14:53 23.03.2015.

Inače nata pročitaj si što o titi piše na enciklopediji Brittanici, na wikipediji, ili u bilo kojoj svjetskoj enciklopeciji. Ili bilo kojoj povijesnoj knjizi koju nije pisao jakovina. Da, tito je bio diktator, sviđalo se to tebi ili ne, i to je jednostavna i neporeciva povijesna činjenica. Takvu hrpu neukih nebuloza objaviti na večernjem, sramota, ovakva "promišljanja" ne spadaju ni u pisma lastanu

VL
MK
marcel.kocan
14:51 23.03.2015.

stvarno, ružno je diktatora nazivati diktatorom. To nije etiketa nego definicija i on je tako zapisan u svim povijesnim knjigama. Za autoricu, naučiti značenje pojma diktator. Ili da ga zovemo demokratskim predsjednikom?

VL
MA
mamamarta
16:21 23.03.2015.

Ja sam prvo pomislila da je sve skupa šala! Molim te nemoj se služiti terminima koje ni sama ne razumiješ! Stavljati u isti koš Tita i Tuđmana. Dali ti uopće znaš što je demokracija? Kojim načinom u kojem sistemu setemu se dolazi na vlast? Znaš li ti što je represivni aparat i politički montirana suđenja? Znaš li ti što je likvidacija političkih neistomišljenika? Znaš li ti što je zločin protiv čovjeka? Tekst je politički obojen, ali to nije ono najgore! Najgore je to što ti sama ne razumiješ demokraciju i sama bi najradije uvela diktaturu, cenzuru i tome slično.

VL
SO
Somelier
14:47 23.03.2015.

Neznam šta se to događa sa VL a i ostalim glasilima. Tako se desi da moram čitati blezgarije ove dotične Princi. Vidi se da je skroz zalutala na ove stranice. I ona također spada u Titiće. Kako može spočitavati jednoj predsjednici čistoj kao suza, kako se ponašati spram krvnika i zločinca. Gospođa novinarka bi morala znati da kada Tita nazoveš diktator to nije "etiketa" već istina. Samo što taj monstrum nije bio samo diktator već i zločinac i to deveti u svijetu na svjetskoj rang listi zločinaca. Poslije kapitulacije 09.05.1945 pobio je 250 tisuća Hrvata a do svoje smrti još toliko. Naj gore je to šta ta naivna gospođa Princi pojma nema da mi Hrvatski krščani itekako taj križ osječamo na koji su nas razapeli Tito i partija i bog zna kada će mo ga se riješiti. Neka bog da predsjednici zdravlje i snagu i sa lustracijom će mo se i toga križa riješiti.

VL
GA
Gambit
13:54 23.03.2015.

Nevjerojatno je sto se danas moze plasirati u VL.

VL
IM
imedvedo
14:07 23.03.2015.

Prema ovoj "beloj tici" bolje je reči laž nego istinu. Jeli ti itko ikada rekao da si pametna? Što bi prema tome za tebe to bila laž ili istina? Mislim, da bi to ipak bila laž. Što ti misliš?

VL
IN
inkmethod
11:48 23.03.2015.

Ranit ću se!!!Glupljeg komentara nisam pročitao već duže vremena!!!

VL
onoffon
12:24 23.03.2015.

Na žalost, izgubio sam u nepovrat par minuta svoga vremena čitajući ovaj tekst pa da se poslužim konstrukcijom autorice - uočite kako ću ovaj tekst opisati "tendecioznim" i "glupastim". Bilo bi zbilja uvredljivo, protivno kršćanstvu i glupo od mene da sam autoricu radi neuspjelog pokušaja satire, dakle te male nepromišljenosti nazvao GLUPAČOM.

VL
IM
Immanuell
14:22 23.03.2015.

Ovo je katastrofalno prazan i priglup komentar i ne razumijem u čemu se sastoji pokušaj ironije i čak satire(!)..... Draga novinarko, nemoj više o sličnome please! Kad iščitaš koješta, izrazgovaraš s kojekime tko je tada živio i još živi, onda piši i komentiraj. Ovo što si napisala je bolje zaboraviti. Preporuka Večernjaku: skinite ovo s domene, nije čitljivo.

VL
DU
15:25 23.03.2015.

''Nije lijepo o kolegi Titu govoriti da je diktator.'' --- Doista nije lijepo, a niti precizno govoriti o drugu Titu kao o diktatoru. Tito je prije svega ubojica, hohštapler, lopuža najgore vrste pa bi ga kao takvog trebalo i opisati.

VL
DU
14:44 23.03.2015.

Jadan mozgić, pušio se, a na kraju proljev.

VL
ĆA
ćaćaća
11:12 23.03.2015.

i drugarica nata je štovateljica lika i djela...

VL
NO
novalastavica
17:58 23.03.2015.

Skandalozan clanak i nije samo ociti diktator nrgo i monstrum lucifer

VL
FI
finepahuljice
09:03 25.03.2015.

Ovoj mladoj gospodici treba hitno lijecnicka i pshijatrijska pomoc.Sa ovakvim ljudima osigurana nam je propast citave nacije.

VL
LU
Lucina
19:46 23.03.2015.

Danas on gori u paklu po zasluzi!

VL
AN
Andreeejjj
19:11 23.03.2015.

Drug TITO??? Enigma za mnoge. Budimo pošteni bar jedan put i realno se sjetimo: kako smo živjeli tada, posla je bilo, redovitih plača, ljetnih i zimskih odmora, itd, itd. A danas??? 200 obitelji nemoguće bogatih (kradjom, naravno) a ostalih 4.498.000 jadnih ljudi, koji već (mnogi) kopaju po kontejnerima i traže hranu. SRAMOTA!!!!!!

VL
unfeeling
00:38 10.07.2015.

Ajoj jada od novinarskog rada. Ovoliku hrpu gluposti u tako malo riječi samo "genijalac" - "genijalka" može izreći.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.