Strah od legende: Nije lijepo o kolegi Titu govoriti da je diktator!

Komentari 61

unfeeling
00:38 10.07.2015.

Ajoj jada od novinarskog rada. Ovoliku hrpu gluposti u tako malo riječi samo "genijalac" - "genijalka" može izreći.

VL
IR
irilovic
22:39 24.03.2015.

Ajde da su Kolinda i JBT kolege, ali drugovi ni po čemu nisu nisu, glupost. No Kolinda i A.P. su isto kolege. Je li A.P. bio diktator, je li kršćanski napisati isto i za njega? rođenog kolegu, državnika i drugadruga druga Tita etiketiraše nedavno neplemenitom imenicom a etiketom - diktator

VL
Semper_Fi
20:56 26.03.2015.

Tako je to kad kupiš knjigu citata i misliš da razumiješ cijeli svijet!

VL
MA
matosh_
11:19 25.03.2015.

Po tipu diktature, Titova diktatura je spadala u najrašireniji tip - despotizam, što je oblik vladavine u kojem jedan politički entitet - pojedinac, grupa, ili oligarhija ima apsolutnu vlast. U Titovom slučaju radilo se o pojedincu, pa to spada u podvrstu despotizma poznatu kao autokracija. Despotizam može biti tiranija - dominacija kroz prijetnju podanicima nasiljem ili smrću u slučaju nepokoravanja tiraninu, ili apsolutizam. Prvo razdoblje Titove vladavine, do ranih pedesetih, je nedvojbeno bila tiranija, obilježena masovnim pogubljenjima, slanjem bivših suboraca na goli otok, terorom nad stanovništvom, prisilnom (propalom, zbog otpora seljaka) kolektivizacijom. Drugo razdoblje, pod pritiskom Amerikanaca kojima se okrenuo za pomoć nakon što ga je Staljin prestao podržavati, je svakako bilo apsolutizam.

VL
PE
petar E
21:23 29.12.2015.

Glupljeg komentara nisam pročitao već duže vremena!!!

VL
LA
Lavica7
13:52 17.12.2015.

Zvali su ga beningnim diktatorom i prostirali crveni tepih gdje god se pojavio. Zlocestom diktatoru su upristojili najveci pogreb 20.-tog stoljeca, jedino ako nas ne zelite uvjeriti da si ga je sam organizirao. Isto tako smo nedavno gledali inauguraciju nase Predsjednice, nisam bas memorirala te silne drzavnike...kao sto ih se ne sjecam ni sa Tudjmanovog sprovoda. Bogu bozje, a caru carevo!

VL
bambus
03:52 10.07.2015.

...što se na kraju dogodilo....vidili smo...a i osjetili...

VL
aunick
03:15 10.07.2015.

Mijena je kljucna rijec koju novinarka koristi zagovarajuci kako je sve podlozno valjda kljucnoj promjeni. Izgleda da obicna narodna mudrost nije stigla do uma ove novinarke, mudrost koja kaze da vuk dlaku mijenja ali cud nikako. Ako je novinarka htjela kroz prikazivanje tjesenja koje Krist na krizu nudi lopovou na krizu do njega, da istrpi jer uskora ce oba vidjeti Spasitelja kako bi Kolinda trebala da nosi svoj kriz, valjda cutke, a ostavi lopova na miru jer i on nosi svoj kriz a sud na kraju je Boziji. Taj isti lopov nije pokazivao ni malo razumijevanja za bilo kakve razlike i nije nista ostavljao nikome vec je sudio po kratkom postupku a presude su bile proste i konacne, smrt. Gospodja novinarka i svi njeni su prije trideset godina bili komunisti a sad se vjerovatno prodaju pod katolike, dok 85% Hrvata su ono sto su navek bili, jer neke stvari nisu podlozne promjeni gospodjo kao sto je to kod nas Hrvata vjera u Boga i postivanje ljudskih zakona na zemlji da bi se zivilo u skladu sa bozijim zakonima na nebu. Tvoj Diktator nije prosao nikakvo cistilista, nije pokazao pokajanje, nije trazio oprost od Hrvatskog naroda, on je za nas hostapler, zlocinac i diktator o kojem mi donosim nas sud. Lustracija ce maknuti posljednje zablude o liku i djelu pokojnika, korekcija u vidjenju je nuzna jer ubica nemoze u nasem koektivnom sjecanju da zauzima isti prostor sa zrtvama.

VL
unfeeling
00:55 10.07.2015.

Titioljupci! Nije Tito rekao Staljinu ne već je Staljin rekao Titu ne. Nemam namjeru sada, u ovaj kasni sat, navoditi brojne uglednike i povjesničare koji isto potvrđuju, niti od vjernika praviti nevjernika. Isključivo zbog povijesne istine sam morao to napisati jer ako kocku gledaš samo s jedne strane, uvjeren si da je kvadrat.

VL
AU
aunick
14:39 11.09.2016.

Evo jos jedne koja otkriva nas hrvatski nacionalni identitet i sklonost mahanja karanfilima oko necije guzica. Postovana gospodjo tko i cime mase oko tvoje guzice mene nije briga ali me vrijedjaju probisvijeti koji u ime satire vrijedjaju moj narod. Hjda VL izbrisite me.

VL
Natalija Princi
08:25 24.03.2015.

PS. Ovo nije bio članak o Titu :) U meni ste svojim komentarima samo evocirali sjećanje na velikog Schaumbergera koji je rekao otprilike ovo: "Zovu me poremećenim. Nadajmo se da su u pravu! Nije od velikog utjecaja to što jošš jedna luda lunja ovom Zemljom.Ali, ako sam u pravu, a oni u krivu neka se Bog smiluje čovječanstvu."

VL
ČU
čujovo
14:15 04.04.2015.

"...„Nas oboje biti ćemo kod Oca....“ ???_______A kome vi to pričate? Našim "katolicima"??? Ta oni na križu, odmah desno od Isusa, vide samog/samu sebe... i nikog drugog. Ako na križu nisu oni sami, križ može biti i neiskorišten...Kao što lijepo vidite, ovi naši "katolici", ovog trena razapeti na križ, nekako oslobodili jednu ruku i njome pokušavaju dokrajčiti jadnika na križu do sebe... diktatora, lopužu ili Moldavca, svejedno. Pitajte ih (te "katolike") gdje im nestade sućut i milosrđe, iskopat će vam oči. Tužit će vas u Haagu kako se rugate njihovoj vjeri i njihovim svetinjama... ma što to bilo.

VL
MA
malitrn
11:19 01.04.2016.

Ma fuj koje bljuvotine i logičke akrobacije na poznatu temu; bijelo je crno i crno je bijelo. Moja je obitelj od tog prokletog tite uništena fizički i materimalno i dao Bog da ista sudbina snađe i drugaricu Nataliju, e daa bi onda potpuno i do ludila mogla uživati u svom od tite dobivenom stanu od 33 kvadrata na 8 katu nebodera. Tada če isto tako moči uživati u prilici da krščanski oprosti i spozna koje su sve mogučnosti očovjećenja pred njom

VL
AA
aabbcc
09:40 25.03.2015.

Jest Diktator.__ Dao je radnicima fabrike i gdje ima da gazde fabrika rade osim u Diktaturama.

VL
EU_afrodita
22:04 23.03.2015.

Tita poštuju i njegovi najžešći neprijatelji na zapadu, za talijanske fašiste on je neprijatelj dostojan divljenja i nitko ne može negirati činjenicu da je bio politički genij..čak i extremna desnica na zapadu to priznaje, a toliki autoritet i divljenje koji ima među neprijateljima i prijateljima u cijelom svijetu je zbog toga što je bio jedan od rijetkih političara koji se borio u prvim linijama protiv fašizma, nije sjedio u fotelji i filozofirao...mislim da oni koji u Hr još uvijek ne mogu objektivno odvagnuti pozitivne i negativne starne njegove vladavine su oni koji se još uvijek boje da njegov duh i danas živi u Hr..dakle,radi se o vjerovanju u duhove

VL
MI
miso
19:12 24.03.2015.

Bravo Natalija! Posve originalni pristup. Govoriti popu - pob, a bobu - bob nje hrvatska odlika. Naprotiv. Bit ćete zato jako napadani. To je moje proročanstvo (nij ga teško bilo smisliti).

VL
RA
ranko75
07:32 10.07.2015.

Onda nije bilo toliko buzdovana kao danas. Danas je nemoguce postalo zivjeti skupa za mnoge ljude jer imaju suprotnu percepciju stvarnosti. Za jedne je smrad ustastvo ili cetnistvo, a lijep misris Tito, a za druge obrnuto. I nikada se nece pomiriti,jer se ne moze pomijesati fekalije i dobro vino, svjetski drzavnici su dosli zbog dobrog vina.

VL
MI
mickeyzg
17:25 23.09.2015.

Nema toga čovjeka koji će premašiti Titina djela. Ajmo sad, lupajte mi minuse... Ali, ruku na srce (nogu za vrat), i sami znate da je tako...

VL
SE
SenjskiUskok
12:27 09.12.2015.

Gdje ste to sànjàli....dràgà Nàtàlijà????? Sàdà cu nà svà zvonà u ciloj Evropi objàviti dà su Hiler i Stàljin ....veomà dobri ljudi...tàko dobri dà si diljem svijetà zàsluzuju megà-spomenike.... Vi Gospodicnà niste u stànju niti ràzlikovàti kruske od jàbukà tàko mislite o titi.

VL
AB
Abvika
12:55 24.03.2015.

Bravo Princi. Po samoj definiciji (re. Wikipedia) Tito je moga biti djelimicno svrstan u diktatore. Medjutim iz osobnog iskustva (24 godine) znam da nisam zivio u diktaturi. Fino je citati da ima i onih cija razmisljanja nisu odraz podobnosti trenutnimm vlastima i stavovima crkve.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.