Naslovnica

Američki helikopteri Blackhawk stigli u Rumunjsku

Bojnik Joshua Meyer, časnik za operacije, izjavio je kako je ovo jedinstven razvoj događaja za američku i rumunjsku vojsku.
03. ožujka 2017. u 19:59 0 komentara 3460 prikaza
Rat
Foto: Wikimedia CC

Američko ministarstvo obrane izjavilo je kako je stiglo osam Black Hawk helikoptera u Rumunjsku unutar operacije Atlantska Odlučnost kako bi pomoglo svojim saveznicima,  piše UPI.

Helikopteri su stigli u rumunjsku zračnu bazu Mikhail Kogalniceanu u četvrtak iz Grčke kako bi ušli u ustroj 2. bojne američke vojske.

Bojnik Joshua Meyer, časnik za operacije, izjavio je kako je ovo jedinstven razvoj događaja za američku i rumunjsku vojsku. 

Unutar operacije Atlantska Odlučnost, SAD je poslao vojsku koja će uvježbavati vojnike u Poljskoj, Njemačkoj, Bugarskoj, Estoniji, Mađarskoj, Latviji, Litvi, Rumunjskoj i Slovačkoj sljedećih sedam mjeseci kako bi se izravno odgovorilo, kao što savez kaže, "povećanoj ruskoj agresiji", a pogotovo nakon ruske intervencije u Ukrajini i pripajanja Krima.

"Kada netko kaže 'vojno slanje u inozemstvo', svi misle na Afganistan i Irak, negdje vruće i prašnjavo. Ovdje smo u prekrasnoj Rumunjskoj. Ovako ćemo povećati svoje kapacitete i kapacitete naših NATO saveznike u Europi", dodao je Meyer.

Satnik James Bates, zapovjednik satnije Bravo 10. CAB brigade, izjavio je da je glavni zadatak slanja vojnika u Rumunjsku uvježbavanje vojnika za zračno-desantne zadatke kao i uvježbavanje izvlačenja ljudstva te demonstracija brze reakcije na određene prijetnje.

>>Njemačka povećava broj vojnika na gotovo 200.000 profesionalaca!

>>Erdogan: "Turska je vojska spremna krenuti prema Raqqi"

Elipso

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.