Naslovnica

Amerikanci počinju proizvoditi AK-47 u SAD-u!

Obama je ukinuo uvoz ruskih "kalašnjikova" tijekom donošenja sankcija koje su pokrenute protiv ruskih tvrtki nakon početka ukrajinsko-ruskog sukoba.
23. siječnja 2015. u 16:58 11 komentara 3749 prikaza
AK
Foto: Matt Korovesis
Pogledajte galeriju 1/2

Američki uvoznik najpoznatije jurišne puške AK-47 najavio je ovog tjedna kako planira otvoriti tvornicu u kojoj će se krajem godine proizvoditi oružje ruskog brenda. Sankcije protiv Rusije udaljile su Amerikance od AK-47, prenosi portal OutdoorHub.com

RWC Group, licencirani uvoznik za proizvode Kalashnikova, objavio je na popularnom sajmu pištolja SHOT Show ovog tjedna da će formirati novu tvrtku pod nazivom Kalashnikov USA koja će proizvoditi oružje.

AK | Autor : Matt Korovesis Foto: Matt Korovesis

Tvrtka trenutno pregovara s tri američke države u kojima bi pokrenula proizvodne pogone, a prve puške bi mogle biti proizvedene već sredinom godine, izjavio je Jim Kelly, upravitelj proizvodnje tvrtke "Kalashnikov USA".

Prema Kellyju, tvrtka Kalashnikov USA planira proizvoditi oko 80 posto oružja koje se trenutno proizvode u ruskoj tvornici. Taj postotak uključuje sačmarice i ostale puške.

Velik broj različitih verzija ruske jurišne puške AK-47 postavljen je na štandu tvrtke "Kalashnikov USA". Izjava da će se AK-47 proizvoditi u Americi izmamio je osmijeh na lice entuzijastima u SAD-u. Obama je ukinuo uvoz ruskih "kalašnjikova" tijekom donošenja sankcija koje su pokrenute protiv ruskih tvrtki nakon početka ukrajinsko-ruskog sukoba.

Ipak su "čistokrvni" ruski "kalašnjikovi" puno kvalitetniji od svih ostalih u svijetu. Obamino ukidanje uvoza je drastično podiglo cijenu ruskih AK-47 u SAD-u.

  • ikonoklast:

    svakako ću nabaviti i tu za svoju kolekciju kalašnjikova

  • Paton:

    M70 je bolja od izvornika jednu sam imal u rukama prije par dana

  • prigues:

    nadam se da murija čita ove postove ovdje, da vam pročešlja IP pa onda garaže, da se ne pravite pametni