AKTUALNO

Britanija će poboljšati obrambene sustave na Falklandskom otočju

Malvinas
Foto: www.flickr.com
26.03.2015.
u 14:44

"Argentina nije prijetnja Ujedinjenom Kraljevstvu niti ljudima Malvinskog otočja", izjavila je britanska veleposlanica u Argentini Alicia Castro.

"Britanija će povećati svoju vojsku na udaljenom Falklandskom otočju kako bi pojačala osiguranje", izjavio je tajnik Ministarstva obrane Michael Fallon, piše REUTERS.

Napetost je i dalje prisutna na tom otočju. Prije tridesetak godina argentinske su postrojbe zauzele otočje, a Britanija je poslala vojsku kako bi ponovo zauzela "svoj" otok. U tom je sukobu poginulo 600 Argentinaca i 255 Britanaca.

– Poboljšavamo svoj obrambeni potencijal – izjavio je Fallon u parlamentu. – Nastavit ćemo braniti demokraciju i pravo ljudi na otoku da izaberu svoju budućnost te nastave svakodnevni život unatoč svim prijetnjama – dodao je.

Britanija će poslati dva helikoptera chinook na Falklande te će poboljšati vojnu bazu kraljevskog zrakoplovstva. Također će poboljšati svoje zemlja-zrak sustave kojima će završiti radni vijek do 2020. godine. Također će investirati još 180 milijuna funti (268 milijuna dolara) tijekom sljedećeg desetljeća u svrhu modernizacije infrastrukture. Ostat će oko 1200 ljudi, vojnog i civilnog osoblja.

– Argentina nije prijetnja Ujedinjenom Kraljevstvu, niti ljudima Malvinskog otočja – izjavila je britanska veleposlanica u Argentini Alicia Castro. – Više neće biti nikakvih ratova u Las Malvinasu – dodala je.

Komentara 1

NR
NRMP
14:41 29.03.2015.

Plagijat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije