NA DANAŠNJI DAN

Atentat na Hitlera; Neil Armstrong sletio na mjesec

Hitler
Bundesarchiv
20.07.2014.
u 16:23

UUijeno 180 ljudi, atentator, pukovnik grof Claus Schenk von Stauffenberg, i tri urotnika istog dana navečer

1944. - NJEMAČKA: Pokušaji skupine njemačkih časnika urotnika da Adolfa Hitlera za sastanka u tzv. Vučjem Brlogu ubiju podmetnutom bombom nije uspio; slijedi nemilosrdan obračun sa stvarnim i navodnim urotnicima (ubijeno 180 ljudi, atentator, pukovnik grof Claus Schenk von Stauffenberg, i tri urotnika istog dana navečer).

1969. SAD: Američki astronaut Neil Alden Armstrong, zapovjednik posade Apolla 11 (u posadi su još Edwin A. Aldrin i Michael Collins= s Mjesečevim modulom Eagle kao prvi čovjek sletio na Mjesec na područje nazvano More tišine; sljedećeg dana u 2:50 prema srednjoeuropskom vremenu stupio na površinu Mjeseca. ("Ovo je mali korak za čovjeka, ali veliki korak za čovječanstvo.")

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije