Bijeg Ante Pavelića 2

Bez ozbiljne pomoći Crkve i zapadnih službi

Bez ozbiljne pomoći Crkve i zapadnih službi
Vojna povijest
06.03.2013.
u 13:14

Sa svojim bogatim konspirativnim iskustvom još iz međuratnog emigratskog djelovanja u Italiji, vješto je iskoristio kaos nakon rata

U literaturi je, kako domaćoj tako i stranoj, već dulje vrijeme prisutna teza o Pavelićevim dogovorima i kombinacijama kako s britanskim, tako i s američkim obavještajnim službama. Najpoznatija su dva publicistička naslova: Mark AARONS – John LOFTUS, Unholy Trinity. The Vatican, the Nazis, and the Swiss Banks i Uki GONI, The real Odessa. How Peron Brought the Nazi War Criminals to Argentina. Međutim, konkretniji dokazi od svjedočenja pojedinaca i obavještajnih dokumenata upitne vjerodostojnosti do sada nisu pronađeni. Moškov je čuo „da Pavelić ima veze sa Amerikancima i da k njemu stalno dolazi jedan američki major“. Kada je o tome upitao Pavelića on se „nasmijao i rekao mi da je upravo malo prije – misleći na Amerikanca – otišao“.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije