TEČAJ

Borbeni plivač hrvatskih, američkih i poljskih kadeta

MORH
Foto: MORH / T. Brandt
1/6
28.07.2015.
u 17:25

Tečaj za borbenog plivača poseban je oblik obučavanja kadeta vještinama djelovanja i preživljavanja na moru.

U vojarni "Sv. Nikola" u Splitu, danas, u utorak, 28. srpnja 2015. godine održana je prezentacija Tečaja za borbenog plivača hrvatskih, američkih i poljskih kadeta, na kojoj su predstavljeni neki od elemenata obuke, kao što je veslanje u gumenim čamcima, provedba desanta na obalu, skokovi i borbeno plivanje s puškom, prenosi Ministarstvo Obrane Republike Hrvatske.

Foto: MORH / T. Brandt

Riječ je o tečaju koji se provodi od 19. do 31. srpnja 2015. godine, a koji zajednički provode Kadetska bojna Hrvatskog vojnog učilišta „Petar Zrinski“ (HVU), Središte za obuku Hrvatske ratne mornarice (HRM-a) i Zapovjedništvo specijalnih snaga. Uz četrnaest kadeta Oružanih snaga RH, na tečaju sudjeluje osam kadeta iz SAD-a te šest iz Poljske.

Foto: MORH / T. Brandt

Tečaj za borbenog plivača poseban je oblik obučavanja kadeta vještinama djelovanja i preživljavanja na moru. Objedinjuje napredne sadržaje svladavanja vodenih prepreka plivanjem i veslanjem, te dodatno razvija prethodno usvojene temeljne mornarske vještine. U prvom dijelu tečaja provedena je obuka kadeta iz svih elemenata vezanih za plivanje, zarone i skokove u vodu, zaključno sa situacijskom vježbom na moru, dok je cilj drugog dijela tečaja, provesti obuku kadeta iz svih elemenata vezanih za veslanje, osnove navigacije na moru te spašavanja i pružanje prve pomoći unesrećenima na moru, zaključno sa situacijskom vježbom na moru.

Tečaj je namijenjen hrvatskim kadetima viših godina koji su svladali sveukupne obuke iz područja Temeljnih vojnih i mornarskih vještina te kadetima iz savezničkih i partnerskih vojnih akademija.

Tekst je u potpunosti preuzet sa stranica MORH-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije