NAJBOLJI IZBOR?

Brazilci smanjuju troškove svojih Gripena

JAS-39
Foto: Wikimedia
1/2
31.07.2015.
u 14:01

"Rješenje je dobro za obje zemlje. Mi ćemo ući u svijet napredne tehnologije", rekao je Wagner u priopćenju ministarstva. Sporazum će biti potpisan kroz 12 dana, a potom će brazilski inženjeri ići u Švedsku.

Švedska je pristala smanjiti troškove financiranja 5.4 milijarde dolara vrijedne prodaje 36 borbenih zrakoplova Gripen brazilskom ratnom zrakoplovstvu, izjavio je brazilski ministar obrane Jaques Wagner. Razgovori oko uvjeta financiranja su odgodili konačni sporazum o nabavi Gripen NG borbenih zrakoplova kojeg proizvodi švedski Saab, prenosi Defender.hr

Usred fiskalne krize, brazilska vlada je zatražila da se smanji 2.54 posto kamatna stopa ugovorena lani sa švedskom izvoznom agencijom u sklopu mjera štednje koje predvodi ministar financija Joaquim Levy.

Wagner je rekao da su se dvije strane dogovorile oko smanjenja kamata na 2.19 posto za kredit koji će Brazil vraćati 25 godina uz osam godina počeka.

Foto: Wikimedia

"Rješenje je dobro za obje zemlje. Mi ćemo ući u svijet napredne tehnologije", rekao je Wagner u priopćenju ministarstva. Sporazum će biti potpisan kroz 12 dana, a potom će brazilski inženjeri ići u Švedsku u sklopu aranžmana za transfer tehnologije, izjavio je.

Prvi Gripeni trebaju biti isporučeni Brazilu 2019. Saab planira postaviti brazilsku proizvodnu liniju do 2024. u partnerstvu sa brazilskim proizvođačem Embraer SA.

Ugovor predviđa puni transfer tehnologije i proizvodnju 15 zrakoplova u Brazilu, uključujući osam dvosjeda.

Komentara 1

MN
matija njavro
21:01 02.08.2015.

dobar aviončić, taman za nas!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije