AKTUALNO

Britanija ipak neće slati rakete Estoniji

Rat
http://www.lockheedmartin.com/
21.11.2016.
u 18:25

Ujedinjeno Kraljevstvo trebalo je poslati Estoniji rakete srednjeg dometa, ali je odluka poništena kako se ne bi kompromitirali odnosi s Moskvom.

Britanija je prekinula sve planove o slanju raketa Estoniji kako bi se izbjeglo "dolijevanje ulja na vatru" u odnosima s Rusijom, piše Express.

Ujedinjeno Kraljevstvo trebalo je poslati Estoniji rakete srednjeg dometa, ali je odluka poništena kako se ne bi kompromitirali odnosi s Moskvom. Navođeni raketni sustavi su strebali biti odogovor na rusko postavljanje raketa kratkog dometa Iskander u enklavu Kalinjingrad koja se nalazi između Poljske i Litve. Međutim, vojska je povukla tu odluku te se na njihovom web-sjedištu više ne spominju GMLR-ovi (Guided Multiple Launch Rocket Systems).

Ministarstvo obrane izjavilo je da je slanje upitno te će se još potvrditi. Pukovnik Bob Stewart osudio je odluku te je okarakterizirao kao znak slabosti. Član parlamenta za Beckenham izjavio je: "Ovime šaljemo signal neodlučnosti ili čak nesposobnosti".

>>Britanija će biti spremna za rat protiv Rusije!

>>Najhladniji dio Hladnog rata

Komentara 3

MI
m.ivanisevic2
13:20 22.11.2016.

Da su ih poslali imali bi "vježbe spašavanja" u La Mancheu svaki tjedan.

Avatar reference
reference
13:42 22.11.2016.

britanija nikad nije mislila slati rakete estoniji nego u estoniju. znaci britanija je mislila poslati svoje raketne jedinice u estoniju ko sto su tamo sa svojim avionima I svojim tenkovima. pa ljudi,za boga miloga, ima vam clanak u daily mailu pa nadjite nekoga da vam prevede

Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
12:09 23.11.2016.

Provociranje na šahovskoj ploči, tjera Rusiju da pokazuje mišiće. Igra se svodi na financijski pritisak na Ruski proračun i sankcije. U centrima za kontrolu kaosa gospodarstvo Rusije je jednako gos. Italije. Pratio sam ruski preustroj vojske,.. Izuzetno je dobro koncipiran tako da gospodarstvo nije talac obrane, nego se u ovoj situaciji sankcija odlično razvija i širi na nove grane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije