AKTUALNO

Cameron: "Velika Britanija će poslati još vojnika u Irak"

Britanski vojnik
Foto: blogs.blouinnews.com
08.06.2015.
u 04:58

VB je izjavila da će postrojbe ostati u svojim vojarnama te da neće biti poslane u borbu u Irak gdje je poginulo 179 birtanskih vojnika između 2003. i 2009. godine.

Britanski premijer David Cameron izjavio je u nedjelju da će Velika Britanija poslati dodatnih 125 vojnika u Irak kako bi uvježbavali lokalne snage koje se bore protiv Islamske Države, piše Associated Press.

Broj britanskih vojnika povećat će se na 275. Vojnici će pomagati vladi u Baghdadu te kurdskim vojnicima u njihovoj borbi protiv militanata. Vlada je izjavila da će britanski vojnici učiti lokalne snage kako se nositi s postavljenim eksplozivnim materijalima.

Velika Britanija je izjavila da će postrojbe ostati u svojim vojarnama te da neće biti poslane u borbu u Irak gdje je poginulo 179 birtanskih vojnika između 2003. i 2009. godine.

Danas su britanski borbeni avioni dio koalicije koju vodi SAD. Cilj su mete Islamske Države u Iraku.

>>Churchill: "Mogu vam ponuditi samo krv, znoj i suze!"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije