AKTUALNO

Civili i vojnici i dalje ginu u istočnoj Ukrajini

Ukrajina
Foto: Wikimedia
1/3
17.08.2015.
u 14:48

Sukobi blizu Mariupolja na jugoistoku i u pobunjeničkom uporištu Horlivke uništili su sve nade za primirje. Napetost raste u Kijevu koji će uskoro slaviti Dan neovisnosti - 24. kolovoza.

Sukobi su se nastavili između ukrajinskih snaga i proruskih pobunjenika u odvojenim dijelovima istočne Ukrajine; poginulo je najmanje dva ukrajinska vojnika te nekoliko civila, piše DNA.

Sukobi blizu Mariupolja na jugoistoku i u pobunjeničkom uporištu Horlivke uništili su sve nade za primirje. Napetost raste u Kijevu koji će uskoro slaviti Dan neovisnosti - 24. kolovoza.

Foto: Wikimedia

Kijev je optužio pobunjenike da koriste topništvo protiv civila na periferiji lučkog grada Mariupolja. U Moskvi je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov optužio Kijev za nasilje, bez ikakvih detalja, ali je izjavio da se Ukrajina priprema za novu ofenzivu protiv pobunjenika. Eskalacija sukoba privukla je pažnju država Zapada koje i dalje smatraju da je prekid vatre i mirovni ugovor koji je potpisan tijekom veljače u Minsku najbolja prilika za kraj pobune u istočnoj Ukrajini.

Ukrajinski vojni glasnogovornik Andriy Lysenko izjavio je da su pobunjenici koristili haubice koje imaju domet petnaestak kilometara kako bi granatirali Sartanu, na sjevernom rubu grada Mariupolja. "Neprijatelj nije granatirao ukrajinske položaje nego gradić pun civila", izjavio je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije