AKTUALNO

Crna Gora pozvana u NATO savez; Rusija prijeti

Crna Gora
Wikimedia
02.12.2015.
u 10:09

Ovaj bi potez mogao jako "naljutiti" Rusiju koja se ranije protivila ovakvom razvoju događaja. Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da bi učlanjenje Crne Gore u NATO savez bilo obična provokacija te neodgovorni način ponašanja, piše Telegraph.

Rusija će odmah prekinuti sve zajedničke projekte s Crnom Gorom ako postane nova članica NATO saveza, novinska agencija RIA citirala je ruskog senatora.

Šef Savjeta za obranu Ruske Federacije Viktor Ozerov izjavio je da će se svi ugovori poništiti između dviju zemalja. U isto vrijeme NATO savez je pozvao Crnu Goru da postane 29. članica saveza. To je prva ekspanzija vojnog saveza u zadnjih šest godina. Tajnik saveza Jens Stoltenberg izjavio je da je ovo povijesna odluka te se time potvrđuje "politika otvorenih vrata" NATO saveza prenosi Bloomberg.

Vrijeme do konačnog učlanjenja Crne Gore u NATO savez trajat će najmanje dvije godine. Hrvatska i Albanija su zadnje države koje su ušle u NATO savez 2009. godine. Ovaj bi potez mogao jako "naljutiti" Rusiju koja se ranije protivila ovakvom razvoju događaja. Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da bi učlanjenje Crne Gore u NATO savez bilo obična provokacija te neodgovorni način ponašanja, piše Telegraph.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije