Povijest zrakoplovstva

Dramatičan prelet posade NDH u SSSR

Dramatičan prelet posade NDH u SSSR
Vojna povijest
05.06.2012.
u 11:08

Milivoj Boroša i Marko Zeljak ne razgovaraju i ne žele se vidjeti gotovo 70 godina

U Zagrebu već gotovo 70 godina žive nekadašnji ratni drugovi, članovi iste posade njemačkoga bombardera, Milijov Boroša i Marko zeljak. Imaju po 90 godina. Jedan je u staračkom domu, vrlo je aktivan, ali poluslijep. Drugi živi u stanu na Trešnjevci. Nedavno je ostao bez supruge, Ruskinje Aleksandre i kćeri Tatjane. Bivši kolege ne razgovaraju i ne žele se vidjeti gotovo punih sedam desetljeća, još od onoga ljetnog dana 1942. godine. Tada se zbio događaj koji je promijenio njihov život.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije