AKTUALNO

Erdoğan izrazio sućut Putinu zbog smrti pilota ruskog aviona Su-24

Erdogan
Foto: REUTERS/Feisal Omar
27.06.2016.
u 18:08

Dana 24. studenoga, turski lovac F-16 srušio je ruski bombarder Su-24M koji je u tom trenutku sudjelovao u protuterorističkoj operaciji na granici s Turskom

Vladimir Putin primio je pismo od svog turskog kolege Recepa Tayyipa Erdoğana u kojemu on naglašava da je spreman riješiti ovu bilateralnu krizu zbog rušenja ruskog mlažnjaka prošle godine, izjavio je glasnogovornik moskovskog Kremlja Dmitrij Peskov za Sputnik.

"Predsjednik Putin primio je pismo od turskog predsjednika Erdoğana u kojemu turski vođa želi potaknuti rješavanje problema oko rušenja ruskog mlažnjaka", izjavio je Peskov.

Erdoğan je izjavio da Turska "dijeli tugu i bol s obitelji pilota", dodao je Peskov. Turska je spremna poduzeti sve korake kako bi "nadoknadila" bol i štetu obitelji poginuloga pilota, napisao je Erdoğan u pismu. U pismu je turski predsjednik također naglasio kako gleda na Rusiju kao strateškog partnera i prijatelja. – Nije nam bila namjera srušiti avion Ruske Federacije – napisao je Erdoğan.

Dana 24. studenoga, turski lovac F-16 srušio je ruski bombarder Su-24M koji je u tom trenutku sudjelovao u protuterorističkoj operaciji na granici s Turskom. Nakon rušenja, pilot Oleg Peškov uspješno se "katapultirao" iz aviona te sletio na zemlju gdje ga je napala grupa militanata. Posije je Alparslan Celik, član ultranacionalističke militantne grupe "Sivi vukovi" za kojeg se vjerovalo da je u tom trenutku bio blizu nesreće, priznao da je umješan u ubojstvo ruskog pilota. 

Započelo je i suđenje Alparslanu Celiku u gradu na zapadu Turske – Izmiru.

>>NATO savez upozorio da neće podržati Ankaru u mogućem sukobu s Moskvom!

Komentara 13

DU
Deleted user
20:55 27.06.2016.

Počela sezona, hoteli prazni, plaže puste, restorani bez gostiju... od EU u raspadu nikakve koristi, ne uspijeva ni unovčiti zadržavanje migranata... skladišta puna robe, tvornice pred zatvaranjem... što mu drugo preostalo nego poklonit se i zatražit oprost pred Putinom

Avatar todorke
todorke
20:10 27.06.2016.

Zar se nije njegov predsednik vlade hvalio kako je on lično dao naredjenje da se obori avion, zar je moralo toliko vremena da prodje da se pošalje izvinjenje, zar nije bilo poštenije da se zakaže odmah sastanak na kome bi se izrazilo izvinjenje i rešili novonastali problemi.Sada kada je dogorelo do nokata šalje se pismo, što nije stiso petlju onda i rekao da nad svojim vazduhoplovstvom nema potpuni suverenitet jer je deo NATO-a.Posebno što je izvinjenje za pogibiju pilota a ne i za obaranje aviona.Sada će uhvatiti i kazniti nekog ,,drogeraša,, koji je pucao u pilota dok je padao prema zemlji i rešiti problem.Nisu to dečije igre. ................................ Izgleda Erdogane da ti je Putko uvrnuo mošne, potamanio sve kamione nafte iz Sirije, čim si se preračunao...A na putu je i da ti gekne ta njegova bagra od sinka što trguje naftom i narkoticima...Nije se on izvinuo zato što oplakuješ pilota, a i avion koji si oborio košta 30 miliona dolara. Biće ti potrebno mnogo više od običnih pričica...Pored posla od prodaje ukradene nafte propao ceo rod jagoda i paradajza izgleda, pa ajd sad da ne propadne i turistička sezona. Ovo je ,,izvini,, do sledećeg puta. hehehehehe.

JS
jan-sobjeski
11:57 28.06.2016.

zaboli njega za pilota, nego nema Rusa i nema deviza

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije