Naslovnica

Film "OSRH u NATO operacijama" nagrađen na međunarodnom festivalu

Nagradu je voditeljici Odjela multimedijalnih sadržaja Samostalne službe za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a Vesni Pintarić uručio američki član žirija Joe Harris
18. studenoga 2014. u 21:06 0 komentara 315 prikaza
Morh
Foto: MORH/ Z. Stipanović

Film "Oružane snage Republike Hrvatske u NATO operacijama" u produkciji Odjela multimedijalnih sadržaja Samostalne službe za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a nagrađen je posebnom nagradom u kategoriji Aktualno na ovogodišnjem 24. međunarodnom festivalu vojno-dokumentarnog filma „Vojska i narod“ koji se od 9 do 16. studenog 2014. održavao u Braccianu u Italiji.

Na festivalu se natjecalo više od 50 filmova iz 19 zemalja, a ovo je peti put da je film iz Odjela multimedijalnih sadržaja Samostalne službe za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a nagrađen nekom od nagrada.

Nagradu je voditeljici Odjela multimedijalnih sadržaja Samostalne službe za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a Vesni Pintarić uručio američki član žirija Joe Harris, a svečanoj dodjeli održanoj u Povijesnom muzeju talijanskog vojnog zrakoplovstva u mjestu Vignadi Valle nazočili su visoki časnici talijanskih oružanih snaga, predstavnici civilnih institucija te članovi vojno diplomatskog zbora.

Nagrađeni film nastao je u svibnju 2014. godine tijekom posjete novinarsko-snimateljske ekipe časopisa Hrvatski vojnik pripadnicima OSRH koji sudjeluju u mirovnim operacijama NATO-a u Afganistanu i na Kosovu.

Festival se održava od 1991. godine pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Italije, a pokrenulo ga je talijansko kulturno društvo "Eserciti e Popoli" s ciljem promocije filmske industrije.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.