AKTUALNO

Finska vojska obavijestila 900 000 vojnika

Finska
Foto: www.armyrecognition.com
04.05.2015.
u 19:39

Finska koja dijeli s Rusijom granicu dužine 1 300 kilometara, prijavila je nekoliko ruskih vojnih aviona kako ulaze u njezin zračni prostor.

Finska vojska počela je s informiranjem postrojbi vojne pričuve. Njih oko 900 000 primilo je različita pisma kako bi što bolje shvatili svoje zadaće u slučaju rata. Vojska je odbacila sve navode da je poslala pisma "rezervistima", međutim, Finci su još 2010. planirali učinkovitije informirati svoju vojnu pričuvu. Danas, Finska ozbiljno shvaća sve događaje u sukobu između Zapada i Rusije, piše Associated Press.

Finska koja dijeli s Rusijom granicu dužine 1 300 kilometara, prijavila je nekoliko ruskih vojnih aviona kako ulaze u njezin zračni prostor. NATO savez je objavio da su zrakoplovi izveli oko 400 presretanja aviona na nebu zemalja članica. To je porast od čak 50 posto kroz godinu dana.

Prošli je tjedan finska mornarica izbacila dubinske bombe jer je primjećena nepoznata podmornica u vodama Finske. Podmornica ili već neko drugo plovilo koje je uočeno ipak nije idenfiticirano.

>>Ukrajinska kriza: 300 američkih padobranaca stiglo u zapadnu Ukrajinu

>>Ukrajina pokušava obnoviti flotu borbenih aviona MiG-29

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije