AKTUALNO

Hamasova raketa pogodila Izrael; IDF uzvratio

Izraelski tenk Merkava
Foto: Wikimedia CC
07.02.2017.
u 17:59

Ministarstvo zdravstva u Gazi koju vodi Hamas objavilo je na Twitteru da nema palestinskih žrtava.

Izraelske obrambene snage pogodile su tri cilja terorističke grupe Hamas u pojasu Gaze u ponedjeljak poslijepodne, nekoliko sati nakon što je raketa ispaljena iz Gaze pala na izraelski teritoriju, piše TheTower.

Napisano je kako nema žrtava nakon palestinskog napada; raketa je pala južno od izraelskog grada Ashkelona. Glasnogovornik Izraelskih obrambenih snaga Peter Lerner naglasio je kako je raketni napad zapravo način teroriziranja Izraelaca. "IDF neće tolerirati raketne napade prema civilima te će nastaviti osiguravati sigurnost i stabilnost u regiji", izjavio je Lerner u izjavi za medije.

Kao odgovor na palestinski napad, tenk Izraelskih obrambenih snaga pogodio je ciljeve u obližnjoj Jabaliji, te pomorsku bazu, izjavili su palestinski mediji. Tenk je uništio položaj Hamasa na južnom dijelu pojasa Gaze, dok je Izraelsko ratno zrakoplovstvo pogodilo tri različita cilja u Gazi.

Ministarstvo zdravstva u Gazi koju vodi Hamas objavilo je na Twitteru da nema palestinskih žrtava. 

Razmjena vatre dogodila se dva dana nakon što je šef Hamasovih postrojbi za eksplozivne naprave poginuo u slučajnoj eksploziji. IDF vjeruje kako je Hamas ponovno ojačao te sada posjeduje vojne mogućnosti koje je Izrael uništio tijekom operacije "Protective Edge" u ljeto 2014. godine. Teroristička grupa je u godišnjem izvješću objavila kako je ubila 17 Izraelaca dok je njih 437 ranjeno u 2016. godini.

>>Isporučen 200. moderni lovac F-35

>>Prvi put od Jomkipurskog rata Sirija traži vojnu pričuvu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije