DOMOVINSKI RAT - 19. LIPNJA 1991.

"Hrvatska država već i prije proglašenja suverenosti postala je stvarnost međunarodnog života"

Franjo Tuđman
Foto: http://www.politikaplus.com/
19.06.2014.
u 12:29

- rekao je u povodu izlaženja 10.000 broja "Večernjeg lista" u ekskluzivnom intervjuu za predsjednika Republike Hrvatske dr. Franjo Tuđman

Hrvatska država već i prije proglašenja suverenosti postala je stvarnost međunarodnog života rekao je u povodu izlaženja 10.000 broja "Večernjeg lista" u ekskluzivnom intervjuu za predsjednika Republike Hrvatske dr. Franjo Tuđman. U Beogradu su razgovarali predsjednici Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine Slobodan Milošević, dr. Franjo Tuđman i Alija Izetbegović, međutim među njima ostale razlike o karakteru državne jedinice. U Belom Manastiru u središtu mjesta osvanula crna zastava s mrtvačkom glavom i porukom: "S verom u Boga, braćo Srbi, mi smo stigli"

Njemački Bundestag prihvatio nacrt deklaracije o Jugoslaviji, u kojem se naglašava pravo jugoslavenskih naroda da sami odluče o budućem ustrojstvu zemlje. Talijanski ministar de Michelis izjavio novinarima u Berlinu da bi jednostrano proglašenje nezavisnosti od strane Slovenije i Hrvatske bilo kršenje načela KESS-a (OESS-a). Ministri vanjskih poslova KESS-a u Berlinu donijeli posebnu "Izjavu o Jugoslaviji", u kojoj je "podrška demokratskom razvoju" stavljena ispred dijela teksta koji govori o podršci "jedinstvu i teritorijalnom integritetu", te pozivaju da se put iz sadašnje "teške i opasne situacije" pronađe "bez primjene sile".

Izvor: http://www.dragovoljac.com/

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije