Naslovnica

Iračka vojska odbila napad tzv. Islamske države na jugu Mosula!

Prvi je napad na Mosul započeo 23. ožujka kako bi se oslobodio grad iz ruku tzv. Islamske države. Iračka je vojska od ožujka oslobodila velike dijelove okupiranog područja.
07. kolovoza 2016. u 22:23 1 komentara 2526 prikaza
Irak
Foto: Wikimedia CC

Iračke snage su uz pomoć zračnih snaga međunarodne koalicije pod vodstvom SAD-a odbile napad takozvane Islamske države na sela južno od Mosula, piše KUNA.

"Vojnici zapovjedništva Nineveha odbili su napad uz pomoć međunarodne koalicije", izjavio je Odjel za ratno izvještavanje u nedjelju. Prema Odjelu za ratno izvještavanje, uništena su tri vozila, tri minobacača te lanser raketa. Nedugo prije tog događaja, 15 ratnika tzv. Islamske države izvelo je samoubilački napad na selo Ajhala, 60-ak kilometara od Mosula. Iračka je vojska pobila veći dio ratnika prije nego što su aktivirali eksploziv dok ih se nekoliko "diglo u zrak". U napadu je poginulo 11 ljudi - pet vojnih službenika, poručnik i pet civila. Pokrenuta je potraga za pet samoubojica koji su ušli u selo.

Prvi je napad na Mosul započeo 23. ožujka kako bi se oslobodio grad iz ruku tzv. Islamske države. Iračka je vojska od ožujka oslobodila velike dijelove okupiranog područja. Vojska iračke vlade već duže vremena izvodi vojne pripreme kako bi se izveo napad velikih razmjera da se konačno oslobodi Mosul iz ruku tzv. Islamske države koja ga kontrolira od lipnja 2014. godine.

>>Pet činjenica o brutalnom ISIL-u koje niste znali

>>Pešmerge - „Oni koji gledaju smrti u oči“

  • Deleted user:

    nije problem mosul vec je problem hadita .ako puste brane svi ce plivat pa i bagdad 4oo km dalje