Naslovnica

Islamska Država sada posjeduje američke "TOW" rakete

Rakete koje su trebale završiti u rukama "umjerenih" pobunjenika, završile su u rukama Islamske Države
28. prosinca 2015. u 14:48 19 komentara 15936 prikaza
TOW
Foto: PPP
Pogledajte galeriju 1/2

Digitalni kanali koji su povezani s terorističkom grupom Islamske Države objavili su fotografije na kojima se vidi kako teroristi koriste američke TOW protuoklopne rakete. Rakete koje su trebale završiti u rukama "umjerenih" pobunjenika, završile su u rukama Islamske Države, piše Farsnews.

TOW | Autor : Wikimedia Foto: Wikimedia

Sputnik je objavio kako su društvene mreže Islamske Države prikazale fotografije na kojima borci koriste TOW rakete u sirijskoj provinciji Aleppo. Prema ovim objavama, rakete se koriste sjeverno od zračne baze Kuweires koja je nedugo prije oslobođena od strane sirijske vojske. Područje koje drži Islamska Države nalazi se točno uz tursku granicu. Podrijetlo oružja je nepoznato, iako izvještaji govore o povezanost s Turskom i pobunjenicima koje podržava američka vojska. Bivši član Islamske Države izjavio je za Sputnik kako su ga uvježbavali u Turskoj.

 • Avatar superhik74
  superhik74:

  "Porijeklo Americkih raketa TOW je nepoznato". Da, pitam se pitam, tko bi to proizvodio i prodavao Americke rakete TOW. Hmmm...da malo razmislim... Totalno nepoznato cije su Americke rakete TOW...Ima li itko ikakvu ideju. Pa ovaj nivo zatupljivanja nije postojao niti ... prikaži još!iti za najmracniji godina komunizma. Pa koje bi moglo biti porijeklo Americkih raketa nego Amerika, da nije mozda Zanzibar.

 • Avatar Jaguar_Paw
  Jaguar_Paw:

  Na ove izraze su se smijali čak i u americi, pitali su ljude na ulici što je to umjereni pobunjenik i znaju li razliku uopće. Jednostavno nije točna informacija da sad posjeduju, već 5 godina teroristi pucaju iz američkog naružanja ... prikaži još! tog tipa, postoje na stotine sati video materijala, na kojemu se točno vidi upotreba ovog naoružanja američke proizvodnje, ljudi koji su upućeniji su čak pisali iznose po kojima se prodaje jedna jedinica, mislim da je oko 150 000 dolara, gađali su tenkove, ali u većini slučajeva gađaju kamione, automobile i zgrade, što je glupo s obzirom na namjenu tog naoružanja. Amerikanci su mislili da je dovoljno poslati malo oružja i da će Sirija pasti kao i Libija, izgleda da su se prevarili, ne mogu nazad, jer su preduboko zaglibili, pa onda traže neka radikalne islamiste koje naoružavaju već 5 godina. Piši propalo

 • strsljen2013:

  Ma nije moguće. To je ruska propaganda. Ne postoji i ne dostavlja se američko oružje preko Turske isilovcima. To je laž. Rusi samo pobiru zasluge zračnih udara amera u zadnje četiri godine. Došli su kad je sve bilo gotovo.