Austrougarska vojska

Iz Dunavske flotile nastala "Flotila Wulf"

Iz Dunavske flotile nastala "Flotila Wulf"
Vojna povijest
06.03.2013.
u 13:10

Bila je zadužena za službu na Crnom moru i ukrajinskim rijekama kako bi štitila transporte žita i drugih namirnica. Osnovan je i odred za čišćenje mina na Crnom moru

Na čelu austrougarske Dunavske flotile bio je početkom rata od 28. srpnja do 15. rujna 1914. kapetan fregate Friedrich Grund, a od 19. rujna do 1. listopada 1914. privremeno ga je zamjenjivao poručnik bojnog broda Olaf Richard Wulff. Od 2. listopada 1914. do 1917. flotilom je zapovijedao kapetan bojnog broda Karl Lucich, a 1917. na čelu flotile bio je kontraadmiral Viktor Wickerhauser, dok je načelnik stožera bio poručnik bojnog broda Heinrich Freiherr von Levetzow. Kao zapovjednika flotile od 17. lipnja do 3. studenoga 1918. nalazimo kapetana bojnog broda Mariusa Ratkovića, a posljednji zapovjednik flotile posljednjih dana rata i kod povlačenja u Budimpeštu ponovno je bio Olaf Wulff, u međuvremenu promaknut u čin kapetana korvete.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije