BLISKI ISTOK

Izrael se osjeća ugroženo, a u isto vrijeme posjeduje 200 nuklearnih bojevih glava

Izrael
Foto: Carlos Latuff / Wikimedia Commons
1/2
09.03.2015.
u 15:56

„Jedan od najvećih vojnih arsenala pripada cionističkom režimu“, izjavio je svećenik

Bejrutski propovjednik izjavio je da Izrael komunicira svijetu da je u opasnosti i ugrožen od ostalih zemalja, a u isto vrijeme posjeduje više od 200 nuklearnih bojevih glava.

Tijekom svoje molitve u petak, propovjednik je reagirao na govor izraelskog premijera Netanyahua. Šeik Ali Fadhlollah osvrnuo se na cionistički režim u okupiranoj zemlji Palestini te je doveo u pitanje stajalište izraelskih dužnosnika o terorizmu, prenosi Abna24.

„Jedan od najvećih vojnih arsenala pripada cionističkom režimu“, izjavio je svećenik te dodao da taj režim i dalje nastavlja provoditi svoje nuklearne aktivnosti te ima pristup nuklearnom oružju.

Foto: rabbibrant.com

Izraelski premijer Netanyahu obratio se američkom Kongresu u utorak optužujući SAD kako dogovara vrlo loš ugovor s Iranom oko njegova programa nuklearne energije. Uvijek se kaže da je bolje ne imati dogovor nego imati loš dogovor. Ovo je sasvim loš ugovor, ovo je jako loš ugovor. Bolje bi nam bilo bez njega”, izjavio je pa dodao, “alternativa ovom dogovoru puno je bolja; novi dogovor bi trebao bi trebao ostaviti Iran bez ikakve nuklearne alternative.” “Prema ovome ugovoru nijedno nuklearno postrojenje neće biti uništeno”, dodao je izraelski premijer te rekao da ovaj ugovor neće pozitivno promijeniti Iran nego će se situacija na Bliskom Istoku opet zaoštriti.”

Iran i “P5+1” zemlje: Rusija, Kina, Britanija, Francuska i SAD + Njemačka traže rješenje kako bi zatvorili zadnje poglavlje nuklearnog dogovora do 1. srpnja.

Komentara 12

PL
plotto
17:22 09.03.2015.

Satanyahu smatra da postoji samo jedan dobar dogovor,a to je da Izrael može bombardirati Iran kad se sjeti.Svi dogovori koji odstupaju od toga su neprihvatljivi.

Avatar Jaguar_Paw
Jaguar_Paw
17:37 09.03.2015.

Da, imaju 200 nuklearnih glava, ali ako se ne kaže ako Izrael baci jednu bombu na jedan grad, recimo u Iranu, to će biti katastrofa, ali neće biti game over, ali u slučaju da Iran vrati nuklearnu bombu, pogodi grad Tel Avkv to je game over za Izrael. I još važniju stvar ne spominjemo, a to je da Izrael direktno ovisi o Americi i EU, Izrael se ponaša kao da će donacije iz te dvije zajednice stalno stizati, no to nužno ne mora biti tako. Ako Europu i SAD pogode unutrašnji nemiri, te Izrael ostane okružen sa neprijateljskim zemljama, neće im pomoći ni 500 nukelarki. Veliki se prosvjedi vode unutar Izraela, gdje oni razumni židovi traže zaokret u politici puške i bombe, te da se konačno okrenu unutrašnjim pitanjima, jer shvaćaju kuda vodi ovakva riskantna i pogubna politika. Tko može temeljiti svoju budućnost na krvi tuđe djece? Naš jedan poznati intelektualac je rekao, tko ubija tuđu djecu, taj djece nema, tko ruši tuđe domove, taj doma nema....

Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
20:01 09.03.2015.

Nemam ništa protiv prenošenja citata iz medija širom svijeta ali malo sam iznenađen što se prenose vijesti iz Abna24, medija koji svakodnevno podupire terorističku organizaciju Hezbolah. Hezbolah je svi znamo financiran novcem iz Irana. Ne znam koja je poanta ovoga ali podsjećam da je 28 članica EU stavila Hezbolah na listu terorističkih organizacija. Inače sve demokratske države svijeta uvijek ističu da je terorizam bolest protiv koje se mora boriti svim sredstvima. Što se tiče analizeovoljno je pogledati popis stanovništva i usporediti broj Arapa u Izraelu i Izraelaca u arapskim zemljama. Hoćemo o statusu kršćana u arapskim državama? Nećemo jer to nekima nije bitno. Bitni su cionisti i država Izrael. Vjerujem kako će nekima svijet biti ljepše mjesto ako Iran, država pod sankcijama UN-a ima nuklearni arsenal ali za one normalne ljude neće. Države pod sankcijama UN-a prvo moraju razviti demokratski program. Sasvim sigurno onda neće biti pod sankcijama UN-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije