Naslovnica

Koliko su američki nosači zapravo bolji od kineskih nosača zrakoplova?

Analitičari su izjavili da je predstavljanje novog nosača zrakoplova simbolično za Kinu iako zaostaje za konkurentskim nosačima Američke mornarice.
26. travnja 2017. u 18:48 1 komentara 15799 prikaza
Rat
Foto: Wikimedia CC
Pogledajte galeriju 1/2

Novi nosač zrakoplova Type 001A izgleda slično kao Liaoning ali posjeduje veći hangar i više mjesta na palubi, što znači da će moći prevoziti više lovaca i helikoptera nego njegov prethodnik, piše Forbes.

Također posjeduje i napredniju tehnologiju ali i zastarjelu parnu turbinu te tzv. ski-jump rampu za slanje aviona prema cilju. Kineski program nosača zrakoplova je ipak i dalje u tajnosti jer je dio ambiciozne ekspanzije kineske mornarice zbog teritorijalnih sukoba u Južnokineskom moru.

Analitičari su izjavili da je predstavljanje novog nosača zrakoplova simbolično za Kinu iako zaostaje za konkurentskim nosačima Američke mornarice. Međutim, Kina je postala jedna od rijetkih zemalja koja je izgradila još jedan nosač zrakoplova. Koliko je klasa nosača Type 001A slabija od posljednjeg američkog super nosača aviona USS Geralda Forda? Admiralski brod klase USS Gerald R. Ford će se komisionirati kasnije ove godine. Pogledajte infografiku u kojoj su navedeni detalji.

rat | Autor : FORBES Foto: FORBES

>>SAD gradi najveći ratni brod svih vremena vrijedan 13 milijardi dolara!