SUVREMENO RATOVANJE

LCS “USS Montgomery” završen u američkom “Austal” brodogradilištu

LCS 8
Foto: ©Wikimedia Commons
1/3
08.08.2014.
u 13:33

Montgomery (LCS 8) je dogovoren ugovorom iz prosinca 2010. godine te će biti drugi brod imena glavnog grada Alabame

“Uzbudljivo je vidjeti još jedan završen priobalni borbeni brod (LCS)”, rekao je satnik Tom Anderson, voditelj programa LCS.

“Serijska proizvodnja u punom je mahu na oba brodogradilišta te ćemo dostaviti još četiri LCS-a iduće godine, što je odlična vijest za našu flotu”, dodao je Anderson.

Montgomery (LCS 8) je dogovoren ugovorom iz prosinca 2010. godine te će biti drugi brod imena glavnog grada Alabame prenosi Američka mornarica

Uskoro će se brod opremiti te testirati i evaluirati u brodogradilištu Austal.

Krštenje kojim će se imenovati brod planirano je za zimu.

Klasa LCS sastoji se od dvije verzije, Independence i Freedom. Brodove će raditi dvije industrijske ekipe – Austal USA i Lockheed Martin. LCS 8 je četvrti LCS koji je izgradio Austal USA.

Foto: ©Wikimedia Commons

Obje verzije klase LCS-a brze su, agilne platforme koje će imati svoju ulogu u uvjetima blizu obale dok mogu djelovati i na otvorenom moru. LCS je dizajniran da razbije sve prijetnje koje je teško detektirati kao što su mine, tihe dizel-podmornice te brza površinska plovila.

Mornarica je uspjela prebaciti sve znanje i „know-how“ na ostale brodove koje je prikupila tijekom gradnje, testiranja i rada brodova LCS 1 i LCS 2, vodeće brodove klase.

Većina novih brodova u fazi je izgradnje te će se dostaviti mornarici tijekom sljedećih godina. U planu su Montogmeryjev sestrinski brod Gabrielle Giffords (LCS 10), Omaha (LCS 12), Manchester (LCS 14) i Tulsa (LCS 16).

Foto: ©Wikimedia Commons

Službeni ured programa LCS spojen je sa zapovjedništvom mornaričkih sustava te ih spaja u pojedinačni program koji ima ulogu preuzeti i odraditi misije za priobalne brodove. LCS je doveo visoko kvalitetni borbeni potencijal uz ravnotežu sposobnosti i pristupačnosti mornaričke pomorske strategije.

Komentara 3

ST
strsljen2013
15:17 08.08.2014.

Samo da ga ne ugasi ruski, nenaoružani avion kao kolegu u crnom moru.

TI
tipus
12:01 09.08.2014.

curi mu rashladna tekućina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije