U žarištu

Ljeto 2012. godine ključno za budućnost Afganistana

Ljeto 2012. godine ključno za budućnost Afganistana
Vojna povijest
05.08.2012.
u 16:21

Od svibnja traje treća faza predavanja pojedinih dijelova države lokalnim vlastima, a u srpnju je krenulo ozbiljno povlačenje međunarodnih snaga

U posljednja tri mjeseca, tijekom ovogodišnje glavne borbene sezone, dogodilo se mnogo stvari bitnih za Afganistan i međunarodna djelovanja u toj zemlji. Na konferencijama u Chicagu (NATO) i Tokiju (međunarodni donatori Afganistana) postavljena je financijska konstrukcija lokalnih sigurnosnih snaga i čitave države za idućih nekoliko godina. Ove napore međunarodne politike prate jednako dalekosežne promjene i na terenu, u Afganistanu – 13. svibnja započela je i treća faza predavanja pojedinih dijelova države u ruke lokalnih vlasti, da bi krajem srpnja krenulo i ozbiljno povlačenje međunarodnih snaga iz Afganistana (bitno olakšano 3. srpnja, otvaranjem opskrbnog puta kroz Pakistan, koje je uslijedilo nakon američke isprike za žrtve prošlogodišnjeg incidenta na granici Afganistana i Pakistana).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije