Naslovnica

Mađarski HZ Arzenal popravlja rakete R-60 MK na hrvatskim Migovima

U prethodnim godinama AGENCIJA ALAN je za potrebe MORH-a s tvrtkom HZ Arzenal iz Republike Mađarske ugovarala usluge popravka zrakoplovnih raketa i usluge defektacije i popravka mjerno dijagnostičkih uređaja za vođene raketne sustave koje su uspješno obavljene.
23. siječnja 2015. u 18:12 6 komentara 2973 prikaza
MiG 21
Foto: blogspot.com

inistarstvo obrane Republike Hrvatske je danas objavilo ugovor o uslugama popravka zrakoplovnih raketa R-60MK koje se koriste na borbenim avionima MiG-21, prenosi portal defender.hr

U prethodnim godinama AGENCIJA ALAN je za potrebe MORH-a s tvrtkom HZ Arzenal iz Republike Mađarske ugovarala usluge popravka zrakoplovnih raketa i usluge defektacije i popravka mjerno dijagnostičkih uređaja za vođene raketne sustave koje su uspješno obavljene. Tvrtka HZ Arzenal iz Republike Mađarske je ovlaštena te stručno i tehnički osposobljena za servisiranje i popravak predmetnih raketa, kažu u MORH-u. Mađarska tvrtka je bila jedini ponuđač, jer se radilo o pregovaračkom postupku bez prethodne objave te je odabrana još u rujnu 2014. Vrijednost posla je bila procjenjena na 1,6 milijuna kuna, ali u konačnici posao vrijedi 762.256,25 kune.

 • spehica:

  ma mali ih budu zaljepili selotejpom i pofarbaju u šahovnicu i eto ti novih raketa a pare nisu problem para nema

 • Avatar think pink
  think pink:

  a što imaju popravljati na raketama? ne lete dobro?

 • karlo.petrik:

  Paradoks hrvatske obrane . Jos i dajte da vam kontroliraju nebo nad drzavom pace suradnja biti potpuna .