HRVATSKA VOJSKA

Mate Ostović – novi zapovjednik HKoV-a

Mate
Foto: obris.org
01.10.2014.
u 18:49

U prigodnom govoru načelnik GS OS-a RH Drago Lovrić poželio je novom zapovjedniku HKoV-a da „pokaže viziju daljnjeg razvoja HKoV-a kako bi obrambeni sustav RH bio u stanju odgovoriti na sve buduće sigurnosne izazove“

Danas je u Zapovjedništvu Hrvatske Kopnene vojske u Karlovcu održana primopredaja dužnosti zapovjednika HKoV-a između dosadašnjeg zapovjednika general-pukovnika Dragutina Repinca i novoimenovanog general-bojnika Mate Ostovića. Dosadašnji zapovjednik HKoV-a Dragutin Repinc odlazi na novu dužnost zamjenika načelnika GS OS RH, a u kuloarima se šuška kako je upravo on nasljednik Drage Lovrića na mjestu načelnika GS OS-a RH. Ostović je do 1. rujna ove godine obavljao dužnost zapovjednika Zapovjedništva za potporu, a na tome ga je mjestu naslijedio general-bojnik Drago Matanović, prenosi portal obris.org

Kako priopćuju MORH i OS RH, general-bojnik Mate Ostović rođen je 1961. u Otočcu. U obranu suvereniteta Republike Hrvatske uključio se u srpnju 1991. godine kao pripadnik 1. brigade Zbora narodne garde. U Oružanim snagama RH, tijekom i nakon Domovinskog rata, obnašao je niz odgovornih dužnosti, od zamjenika zapovjednika bojne 1. brigade Zbora narodne garde, načelnika Uprave za ustroj, popunu i mobilizaciju, zamjenika načelnika Uprave za operativne poslove Glavnog stožera OSRH, zamjenika zapovjednika IV. Zbornog područja, zamjenika načelnika Uprave za logistiku GS OSRH do zapovjednika Zapovjedništva za potporu, na kojoj dužnosti bio je od 2008. godine. Fakultet političkih znanosti u Zagrebu je završio 1986. godine te je stekao zvanje profesora obrane i zaštite. Od vojne izobrazbe, general Ostović završio je Zapovjedno-stožernu i Ratnu školu na Hrvatskom vojnom učilištu ”Petar Zrinski” u Zagrebu te nekoliko tečajeva u inozemstvu.

Prije točno godinu dana Ostović se pojavio kao svjedok na suđenju bivšem ministru obrane Berislavu Rončeviću u slučaju „kamioni“.

U prigodnom govoru, načelnik GS OS-a RH Drago Lovrić poželio je novom zapovjedniku HKoV-a da „pokaže viziju daljnjeg razvoja HKoV-a kako bi obrambeni sustav RH bio u stanju odgovoriti na sve buduće sigurnosne izazove“. Istodobno je od pripadnika HKoV-a zatražio da „vjeruju novom zapovjedniku jer je riječ o vrhunskom profesionalcu i zajedno s njim mogu postići velike stvari na čast HKoV-a i OS-a RH“.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije