Naslovnica

Međunarodni srednjovjekovni borbeni turnir

Kategorije borbi koje će se održati su dugi mač, kratki mač i štit, te 2 protiv 2. Natjecanje će se održati po sistemu kvalifikacija u skupinama, te finalnih borbi nakon kvalifikacija.
12. travnja 2016. u 03:21 0 komentara 654 prikaza
Zelingrad Open
Foto: Ivan Loborec

Pozivaju se svi zaljubljenici u srednjovjekovnu povijest i srednjovjekovne borbene discipline da sudjeluju kao borci ili nas posjete kao gledaoci na Međunarodnom medieval combat turniru - Zelingrad open 2016.  koji će se održati u Nedjelju 17. Travnja 2016. s početkom u 11 sati.

Turnir se održava s ciljem promocije medieval combat sporta u Hrvatskoj, te kao najava onoga što vas očekuje na 10. jubilarnom Međunarodnom viteškom turniru Vitezova Zelingradskih.

Samo događanje organizira udruga Vitezovi Zelingradski na povijesnom lokalitetu Zelingrad, na gori iznad Sv. Ivan Zelina. Ovaj povijesni lokalitet izvrstan je i autentičan ambijent ovakvog događanja, smješten u šumi uz put prema vrhu Zelinske gore. Pozivamo sve da dođu i provedu dan u prirodi, te se na par sati vrate u srednji vijek.

Kategorije borbi koje će se održati su dugi mač, kratki mač i štit, te 2 protiv 2. Natjecanje će se održati po sistemu kvalifikacija u skupinama, te finalnih borbi nakon kvalifikacija. A osim iz Hrvatske, najavljeni su i borci iz Slovenije, Mađarske i Italije, te time ovo događanje dobiva i međunarodni karakter.

U sklopu samog događanja biti će i ponuda prigodne hrane i pića, te prigodni sajam, kako bi se svi mogli okrijepiti i uživati u borbama. Ulaz je besplatan svim posjetiteljima i gledaocima.

Veselimo se vašem odazivu u što većem broju!

Više o samom događanju možete naći na Facebook događaju.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.