EKSPLOZIVI

Minobacačka vježbovna mina 82 mm M62

Vježba
Foto: Davor Purić
1/2
01.09.2016.
u 15:44

Projektil je namijenjen za imitaciju djelovanja bojeve mine, pri kojemu se, prilikom udara, aktivira dimni označivač i time pokazuje mjesto pada mine.

Mina je namijenjena za obuku vojnika u pripremi i izvršenju gađanja. Sastoji se od tijela mine, projektila i osnovnog barutnog punjenja. Tijelo mine zapravo je mina-bacač, a služi za izbacivanje projektila. Tijelo mine izrađe no je od duraluminija i ima kroz središnji dio tijela cijev promjera 36,4 mm, izrađenu od specijalnog čelika. U stabilizatoru se nalazi ležište u koje se postavlja osnovno punjenje. Projektil je namijenjen za imitaciju djelovanja bojeve mine, pri kojemu se, prilikom udara, aktivira dimni označivač i time pokazuje mjesto pada mine.

Foto: Davor Purić

Vježbovna mina M68 služi za izbacivanje mete padobranca i tom prilikom obuku vojnika za gađanje neprijateljskih padobranaca. Glavni dijelovi mine su košuljica mine, stabilizator, kapa, dva komada meta, padobran, obloga s potisnom pločom, usporivač s izbacnim punjenjem te osnovno i dopunsko punjenje.

>>Sidrena morska mina SAG-1

>>Minobacačka trenutno fugasna mina 120 mm M49

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije