ZANIMLJIVOSTI

Najpoznatija ljubavna fotografija u Drugome svjetskom ratu

Kiss
Foto: Wikimedia Commons
14.02.2015.
u 06:28

Obožavao je činjenicu što je postao dio najpoznatije ljubavne fotografije iz Drugoga svjetskog rata

Gospodin McDuffie postao je poznat javnosti nakon što su ga identificirali na slici koja slovi za jednu od najpoznatijih ljubavnih fotografija snimljenih tijekom Dana Pobjede. Alfred Eisenstaedt je "uhvatio" ovaj ljubavni par 14. kolovoza 1945. godine na Times Squareu, a fotografija je postala međunarodni simbol sreće koja se osjećala u SAD-u nakon završetka Drugoga svjetskog rata, piše Indenpendent.

Mladića je 2007. na slici pronašao Lois Gibson, policijski forenzičar iz Houstona koji je izjavio nakon detaljne istrage da se kosti lica gospodina McDuffiea slažu s mladićem na slici.

"Pojeo ju je", izjavila je njegova kćer za NBC.

Gospodin McDuffie bio je mornar te se vozio vlakom u New Yorku kada je čuo da je rat završio te da se njegov brat vraća iz ratnog zarobljeništva u Japanu.

- "Bio sam toliko sretan; odjurio sam odmah na ulicu", izjavio je za Associated Press nekoliko dana kasnije.

"Onda sam vidio tu medicinsku sestru; vidjela me kako urlam s velikim osmijehom na licu, a ja sam samo otišao prema njoj i poljubio je!"

"Nikada nismo progovorili ni riječi, a ja sam nakon toga otišao prema podzemnoj željeznici za Brooklyn!".

Unatoč svim tvrdnjama i dokazima, glavni urednik magazina "Life" izjavio je da će osobe na slici zauvijek ostati misterija jer je fotograf gospodin Eisenstaedt preminuo 1995. godine, a nikada nije otkrio tko je na slici.

Godine 2012. sreli su se George Mendonsa i Greta Zimmer Friedman te su oboje tvrdili da su baš oni na slici, a ne gospodin McDuffie. 

"Taj je čovjek bio snažan. Ja nisam ljubila njega, on je mene", izjavila je gospođa Friedman za New York Post.

Glenn McDuffie preminuo je 14. ožujka 2014. godine sa svojih 86 godina. Njegova kćer Glenda McDuffie Bell izjavila je da je njezin otac umro od starosti. Međutim, ova će slika živjeti vječno.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije