PRVI SVJETSKI RAT

Nevjerojatna snimka njemačke vojske Prvoga svjetskog rata u boji

Rat
Foto: Wikimedia CC
25.10.2016.
u 17:25

Pogledajte bojišta i rat u boji, rovove kako su ih vidjeli vojnici Prvoga svjetskog rata te razaranje od strane topništva.

Pogldeajte kolekciju rijetkih snimki Prvoga svjetskog rata. U ovoj video snimci možete vidjeti njemačke vojnike kako marširaju kroz Brandenburška vrata u Berlinu, vjerujući kako će rat biti brzo završen uz naravno, njemačku pobjedu, piše WHO.

Pozdravili su se sa svojim voljenima i najbližima te ukrcali u vlakove prema bojištu. Pitanje je koliko ih se uspjelo vratiti nazad. Na dijelu snimke 1:18, možete vidjeti Feldernhalle u Minhenu gdje je oko deset godina kasnije propao Hitlerov puč. Nakon navedenog puča, Hitler i njegovi suradnici završili su u zatvoru. Hitler je iz zatvora napisao knjigu Moja Borba u kojoj opisuje svoje političke ideje.

Opće je poznato da je Hitler sudjelovao u Prvome svjetskom ratu kao mladić. Odlikovan je zbog svoje hrabrosti. Gubitak nacionalnog teritorija i ekonomski problemi koje je Njemačka dobila nakon Prvoga svjetskog rata smatraju se najvećim uzrocima jačanja ekstremnog nacionalizma u Njemačkoj 1930-ih godina.

Pogledajte bojišta i rat u boji, rovove kako su ih vidjeli vojnici Prvoga svjetskog rata te razaranje od strane topništva.

>>Tko je kriv za stradanja evakuiranih civila Istre u Prvom svjetskom ratu?

>>Počela krvava Sedma bitka na Soči

Ključne riječi

Komentara 18

Avatar ROCKATANSKY MAKS
ROCKATANSKY MAKS
23:11 25.10.2016.

@anticenzura Nijemci maštaju da pruže šape do Kaliningrada? Prije da Rusi maštaju o Istočnom Berlinu i malo o Istočnom Helsinkiju. A i Sirija im je zapela za "pandžu"...

SA
sasavt
08:18 26.10.2016.

radi se o fotografiji u boji aloooo pacijenti !

VE
veranverko
09:24 26.10.2016.

Sve sto su planirali ostvarili su, a porobili su Evropu ekonomijom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije