Naslovnica

Nevjerojatna snimka njemačke vojske Prvoga svjetskog rata u boji

Pogledajte bojišta i rat u boji, rovove kako su ih vidjeli vojnici Prvoga svjetskog rata te razaranje od strane topništva.
25. listopada 2016. u 17:25 18 komentara 27669 prikaza
Rat
Foto: Wikimedia CC

Pogldeajte kolekciju rijetkih snimki Prvoga svjetskog rata. U ovoj video snimci možete vidjeti njemačke vojnike kako marširaju kroz Brandenburška vrata u Berlinu, vjerujući kako će rat biti brzo završen uz naravno, njemačku pobjedu, piše WHO.

Pozdravili su se sa svojim voljenima i najbližima te ukrcali u vlakove prema bojištu. Pitanje je koliko ih se uspjelo vratiti nazad. Na dijelu snimke 1:18, možete vidjeti Feldernhalle u Minhenu gdje je oko deset godina kasnije propao Hitlerov puč. Nakon navedenog puča, Hitler i njegovi suradnici završili su u zatvoru. Hitler je iz zatvora napisao knjigu Moja Borba u kojoj opisuje svoje političke ideje.

Opće je poznato da je Hitler sudjelovao u Prvome svjetskom ratu kao mladić. Odlikovan je zbog svoje hrabrosti. Gubitak nacionalnog teritorija i ekonomski problemi koje je Njemačka dobila nakon Prvoga svjetskog rata smatraju se najvećim uzrocima jačanja ekstremnog nacionalizma u Njemačkoj 1930-ih godina.

Pogledajte bojišta i rat u boji, rovove kako su ih vidjeli vojnici Prvoga svjetskog rata te razaranje od strane topništva.

>>Tko je kriv za stradanja evakuiranih civila Istre u Prvom svjetskom ratu?

>>Počela krvava Sedma bitka na Soči

 • Avatar ROCKATANSKY MAKS
  ROCKATANSKY MAKS:

  @anticenzura Nijemci maštaju da pruže šape do Kaliningrada? Prije da Rusi maštaju o Istočnom Berlinu i malo o Istočnom Helsinkiju. A i Sirija im je zapela za "pandžu"...

 • sasavt:

  radi se o fotografiji u boji aloooo pacijenti !

 • veranverko:

  Sve sto su planirali ostvarili su, a porobili su Evropu ekonomijom!