NA DANAŠNJI DAN

Nixon objavio da postoji tajna vojska u Laosu

Richard Nixon
Wikimedia CC
02.08.2016.
u 09:44

CIA je uvježbavala i financirala te ljude plemenskog podrijetla koji su najviše živjeli na okolnim planinama.

Administracija američkog predsjednika Nixona objavila je da CIA "drži" 30 000 boraca koji ratuju protiv komunističke stranke Pathet Lao u Laosu, piše History.

CIA je uvježbavala i financirala te ljude plemenskog podrijetla koji su najviše živjeli na okolnim planinama. Navedeni borci su dolazili iz plemena Hmong te ih je CIA plaćala da ratuju protiv komunista kako bi oslabili borce Ho Chi Minha te njegovo napredovanje prema Južnom Vijetnamu. Prema nekada strogo tajnom dokumentu koje je objavilo američko Ministarstvo obrane, ukupna financijska "pomoć" koja je stigla u Laos iznosila je 284 200 000 dolara 1970. godine.

>>Izbio veliki požar na američkom nosaču aviona blizu Vijetnama

>>60 godina kasnije život je i dalje nemoguć na atolu Bikini...

Ključne riječi

Komentara 1

PP
pp
16:21 02.08.2016.

Strašno...ja sam šokiran. Demokratska američka vlada je koristila tajne vojske i silu da bi suzbila dobrodušne komuniste koji su na vječne livade poslali preko 100 milijuna ljudi...pa oni su, oni su - fašisti!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije