TKO JE KRIV?

NIZOZEMSKI ISTRAŽITELJI: "Raketa koja je srušila MH-17 dolazi iz Rusije"

Buk
Foto: Wikimedia CC
28.09.2016.
u 13:47

"Ako je postojala raketa, jedino je mogla biti ispaljena s drugog područja. Tu tvrdnju ne možete pobiti i nije za raspravu."

Kriminalističko istraživanje malezijskog aviona pod nizozemskim vodstvom dovelo je do dokaza da je raketa koja je srušila avion došla iz Rusije, piše USA Today.

Boeing 777 je letio iz Amsterdama prema Kuala Lumpuru kada je srušen u srpnju 2014. godine. Poginulo je svih 298 putnika i članova posade. Hans De Borst, čovjek čija je sedamnaestogodišnja kćerka poginula, izjavio je za Associated Press da su on i obitelji poginulih došli do informacija (radarskih podataka) da je mobilni sustav protuzračne obrane 'Buk' premješten iz Rusije u istočnu Ukrajinu te vraćen nazad nakon što je avion srušen.

Dodao je da su došli do informacija na tajnom sastanku prije konferencije za medije na kojoj su objavljeni rezultati dvogodišnjeg istraživanja. Tužitelji su izjavili da će biti ispitano oko stotinu ljudi. Robby Oehler, čovjek čija je nećakinja poginula, izjavio je da su im pokazali kako je sustav 'Buk' transportiran iz Rusije te dokaze - fotografije, video snimke i razgovore. Odvojena istraga Nizozemskog odbora sigurnosti koja je završena prošlog listopada pokazala je dokaze da je avion pogodila raketa ruskog sustava protuzračne obrane lansirana iz pobunjeničkog dijela Ukrajine. Rusija je, naravno, odbila sve navode da su proruski pobunjenici pogodili avion.

U srijedu je glasnogovornik moskovskog Kremlja Dmitry Peskov izjavio: "Ako je postojala raketa, jedino je mogla biti ispaljena s drugog područja. Tu tvrdnju ne možete pobiti i nije za raspravu."

>>Rusija će postaviti diviziju svojih vojnika na samo 80 km od SAD-a

>>Rusija predstavila deset novih oružja u nedjelju na forumu "Army-2016"

Komentara 5

Avatar commentator
commentator
16:24 28.09.2016.

Ma hajde bjež'te, nitko neće nikada znati da su ga srušili ukrajinci. Što bi rusi rušili putničke avione, dok cijeli zapad čeka neku pogrešku od Rusije. Morali bi biti tupsoni k'o evropski političari, da sruše avion u tim okolnostima. ToTo što je raketa možda proizvedena u rusiju niš ne znaći, ili znaći da su ju imali ukrajinci.

Avatar Propaganda
Propaganda
17:10 28.09.2016.

ljudi danas se očekuje povećana aktivnost rusofila upozoreni ste

Avatar Idler 3
Idler 3
13:50 29.09.2016.

Rusi su davno mogli podastrijet dokaze koji ih oslobađaju. Na tom području imaju gomilu elektronskih sustava za nadziranje i praćenje...i gle čuda....nisu nit pokušali neg demantiraju kak papagaji! Meni je od početka jasno tko je krivac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije