AKTUALNO

Njemačka i Izrael dogovorili gradnju četiri korvete klase Blohm

Blohm Voss
www.naval-technology.com
12.05.2015.
u 11:43

"Ministarstvo obrane iznistiralo je da svi sustavi naoružanja na brodovima budu izraelski što će doprinijeti opstanku izraelske obrambene industrije u budućnosti."

Nakon više od pet godina pregovora, izraelsko Ministarstvo obrane pozdravilo je ugovor potpisan s njemačkom vladom vrijedan 430 milijuna eura za izgradnju četiri korvete u njemačkom brodogradilištu Kiel. Ugovor je potpisan samo nekoliko sati prije nego je izraelski ministar obrane Moshe Ya'alon ugostio njemačku kolegicu Ursulu von der Leyen u Tel Avivu, prenosi Defender.hr

Ponuda se temelji na dizajnu korvete ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS) klase Blohm + Voss 130. Prema tvrdnjama izraelskog Ministarstva obrane, Berlin je pristao financirati 115 milijuna EUR od ukupne vrijednosti ugovora i to borbeni paket opreme, naoružanje i podsustave koje će raditi izraelska industrija.

"Ministarstvo obrane inzistiralo je da svi sustavi naoružanja na brodovima budu izraelski što će doprinijeti opstanku izraelske obrambene industrije u budućnosti."

Štoviše, Ministarstvo obrane izjavilo je kako se graditelj TKMS obvezao na industrijsku suradnju i offset paket u ukupnom iznosu od 700 milijuna šekela (181 milijun dolara), od kojih će polovica biti isplaćena izraelskom Ministarstvu obrane.

Izjavljeno je kako će brodovi biti isporučeni u roku od pet godina za potporu izraelskoj mornarici u čuvanju izraelskih interesa u gospodarskom pojasu.

Brodovi koji su naručeni će biti nešto manji od standardnih klase Blohm + Voss 130. Međutim, bit će dovoljno veliki za smještaj višenamjenskog helikoptera i dvije srednje visinske bespilotne letjelice.

Komentara 1

DG
dane.glavosjek
05:56 21.05.2015.

Aaaaaa holokaust ništa ......gdje je sada E Zurof

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije