AKTUALNO

Njemačka šalje 500 vojnika na vojne vježbe u Litvu

Nijemci
Foto: Wikimedia Commons
18.03.2015.
u 15:50

"Naši saveznici spremni su ispuniti obvezu kako bi osigurali neovisnost Litve zajedno s nama", izjavio je Olekas za AFP.

Berlin će poslati više od 500 vojnika u Litvu zbog održavanja vojne vježbe s NATO-om, izjavio je ministar obrane Litve u utorak.

Jedan dio vojnika stići će između travnja i srpnja, a drugi dio će doći tijekom vježbi u srpnju i studenome iste godine, prenosi SD.

Ministar obrane Juozas Olekas raspravio je sve dijelove plana s njemačkim generalom Joergom Vollmerom. – Naši saveznici spremni su ispuniti obvezu kako bi osigurali neovisnost Litve zajedno s nama – izjavio je Olekas za AFP.

Ruska "intervencija" u Ukrajini digla je tenzije u Litvi i drugim baltičkim zemljama – Estoniji i Latviji koje su se pridružile NATO-u 2004. godine, desetljeće nakon proglašenja neovisnosti od raspadajućeg Sovjetskog Saveza iz 1990-ih godina.

Velik broj ruskih vojnih vježbi pridonio je mišljenju kako Moskva želi destabilizirati baltičke zemlje. SAD je postavio 600 vojnika u baltičke zemlje i Poljsku, a NATO će organizirati zapovjedna središta u regiji ovoga ljeta. Nekoliko stotina zrakoplovaca iz Italija, Poljske i Španjolske poslano je u NATO baze na granici baltičkih zemalja i Rusije.

Komentara 4

FU
fullmax
20:11 18.03.2015.

Njemci imaju "hose voll" kad im se spomene Rusija,

NR
NRMP
20:42 28.03.2015.

Opet plagijat

PA
Paton
17:58 18.03.2015.

ah nismo se stigli ni upoznati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije