VIJETNAMSKI RAT

Otkrivene masovne grobnice u Vijetnamu

Vietkong
Wikimedia
26.02.2016.
u 19:38

Otkriveno je da su komunističke snage, koje su okupirale grad 25 dana, masakrirale 2 800 civila koje su optužili da surađuju s vladom u Saigonu.

Savezničke postrojbe koje su zauzele glavni grad Hue te ga oslobodile od sjevernovijetnamskih postrojbi, otkrile su masovne grobnice. Otkriće se dogodilo nakon ofenzive "Tet", piše History.com

Otkriveno je da su komunističke snage, koje su okupirale grad 25 dana, masakrirale 2 800 civila koje su optužili da surađuju s vladom u Saigonu. Drugi izvor piše da su komunisti pobili 5 800 ljudi u gradu Hue. "Tet" ofenziva započela je u zoru 30. siječnja kada su snage Viet Conga, uz vojsku Sjevernog Vijetnama, pokrenule najveću i dobro koordiniranu ofenzivu rata. Tijekom napada ušli su u sedam najvećih gradova Južnog Vijetnama. Napali su i tridesetak provincijskih glavnih gradova. U prvim dijelovima ofenziva osvojeni su gradovi Hue, Dalat, Kontum i Quang Tri, a na sjeveru su svi gradovi okupirani. U isto su vrijeme "neprijatelji" topništvom bombardirali savezničke piste i vojne baze. Do 10. veljače ofenziva je stala; puno je žrtava bilo na obje strane.

Komentara 3

PR
prepri43
10:39 01.03.2016.

Kud god naša vojska prođe tu trava ne raste!(tito)

DG
dane.glavosjek
13:29 01.03.2016.

To je isto bilo i u bivšoj državi sam Tito je tražio da se oko Šabca pošalje brigada iz karajine koja če da pobije simpatizere neprijatelja i Nemce tako da je oko Slankamena operirala dalmatinska brigada a oko Koprivnice crnogorska a tek oko 47 godine došla je zabrana ubijanja bez suđenja

AJ
ajmo
09:15 29.02.2016.

Komunisti masovni ubojice bili i ostali .Uvijek iza njih ostaju masovna stratišta svuda i uvijek.Zlo zlo i zlo sa petokrakom na kapi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije