Naslovnica

Pentagon će poslati američku vojsku na granice članica NATO saveza

Plan je napravljen nakon prošlogodišnjeg prijedloga da se pojača američka prisutnost u istočnoj Europi.
30. ožujka 2016. u 18:27 59 komentara 8580 prikaza
Američka vojska
Foto: Wikimedia CC

Pentagon pravi planove za slanje američkih postrojbi, tenkova i oklopljenih vozila na granice članica NATO saveza. Najviše će se to odraziti na istočne granice kako bi se neutralizirala ruska agresija. To će biti prvo postavljanje postrojbi na granice nakon završetka Hladnog rata, napisao je Wall Street Journal, a prenosi Ansa.

Plan je napravljen nakon prošlogodišnjeg prijedloga da se pojača američka prisutnost u istočnoj Europi. Neke članice NATO saveza vrlo su zabrinute oko američke prisutnosti blizu Putinovih snaga u Ukrajini, napisao je WSJ.

Rusija je izjavila da neće sudjelovati na summitu nuklearne sigurnosti u Washingtonu jer ne postoji dogovor oko biranja glavnih tema za diskusiju na summitu. Glasnogovornik ruskog predsjednika Vladimira Putina, Dmitri Peskov izjavio je: "Moskva vjeruje da se treba zajednički pristupiti izazovima vezanim za nuklearnu sigurnost; pritom se treba obratiti pozornost na različite interese zemalja i njihove pozicije."

>>Donald Trump želi da SAD preispita svoj odnos prema NATO savezu

>>Lavrov: "Rusija će surađivati s NATO savezom uz određene uvjete"

 • stojadin_stojko:

  to znaci okruzice Rusiju, a sto ce napravit sa srbijom?

 • stojadin_stojko:

  takvi kampovi su na Kosovu,..okruzeni smo sa Nato, okruzeni smo sa Nato-vcima. ..a sto cemo dalje, kako da objesnimo ljudima da smo okruzeni sa Nato

 • Avatar Chupacabra
  Chupacabra:

  Znači, eto ih na Dunavu... Cccccc,.... će komšije šlag da strefi.... :)