Naslovnica

Kijev šalje vojsku na demarkacijsku liniju!

"Prilikom izviđanja otkrili smo da se i dalje postavlja teško oružje i šalje ljudstvo na demarkacijsku liniju"
04. siječnja 2016. u 15:25 2 komentara 3004 prikaza
Porošenko s vojnicima
Foto: REUTERS/Ukrainian Presidential Press Service/Mikhail Palinchak

Ukrajinske sigurnosne snage nastavljaju slati oklopna vozila na demarkacijsku liniju te postavljaju položaje za raketno i drugo topništvo. Takvim razvojem događaja krše Sporazum u Minsku, izjavio je pukovnik Igor Yaschenko, šef stožera vojske Narodne Republike Lugansk, piše ruska novinska agencija TASS.

Prilikom izviđanja otkrili smo da se i dalje postavlja teško oružje i šalje ljudstvo na demarkacijsku liniju. Govore da je i velik dio borbene opreme primjećen na željezničkoj stanici u selu Luganskaya, kilometar udaljeno od demarkacijske linije. Kijev šalje deset tenkova "T-64" te pet komada samohodnog topništva 122 mm. Yaschenko je izjavio da ukrajinske snage i dalje koriste primirje za postavljanje streljačkih i obrambenih položaja na liniji. "U okrugu Kamyshnaya, osam kilometara udaljenog od demarkacijske linije, primjetili smo postavljanje obrambenih položaja. U okrugu Nizhnyaya Olkhovaya, 11 kilometara od linije primjetili smo početak radova za postavljanje topničkih položaja. Blizu sela Kryakovka, Ukrajinci postavljaju "BM-21 Grad" višecjevne bacače raketa", dodao je.

>>Putin šalje 20 000 vojnika u Ukrajinu!

  • Eva_T:

    Ako vec pisete o takvim stvarima onda zasto ne citirate i drugu stranu? Jer Ukrajina isto pise sto rusi nisu maknuli tenkove i ostalo. Naprimjer http://uatoday.tv/society/tension-in-novotroitske-warring-sides-keep-close-watch-over-ukrainian-town-near-donetsk-565923.html