DRON

Pogledajte snimku Auschwitza iz zraka

Youtube Screenshot
03.05.2017.
u 10:19

Auschwitz je bio najveći koncentracijski logor kojeg je utemeljila nacistička Njemačka tijekom Drugoga svjetskog rata.

BBC je objavio zapanjujuću snimku drona u kojoj se jasno vidi veliki dio kompleksa Auschwitz-Birkenau, 70 godina nakon što je oslobođen od strane sovjetskih vojnika.

Auschwitz je bio najveći koncentracijski logor kojeg je utemeljila nacistička Njemačka tijekom Drugoga svjetskog rata. Pogubljeno je više od milijun ljudi, a najviše Židova, između 1940. i 1945. godine kada ih je oslobodila Sovjetska vojska. 

U video snimci ćete vidjeti:

  • Željezničku prugu koja vodi prema Auschwitz-Birkenau gdje su vlakovi puni novih žrtava iz okupirane Europe stizali na dnevnoj bazi između 1942. godine i ljeta 1944. godine
  • Ruševine drvenih baraka u Birkenau koje su podignute 1941. godine danas su samo ruševine gdje su danas samo ostali dimjaci
  • Ulaz u Auschwitz I gdje se vidi natpis "Arbeit Macht Frei"
  • Dijelovi grada između bloka 10 i 11 u Auschwitzu I - blok 11 se zvao "Blok Smrti" jer su se pogubljenja izvršavala između bloka 10 i bloka 11.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije